Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

7 Ocak 2016 Perşembe

Bitenler І KASIM ARALIK 2015

Herkese merhaba!

Yeni yılın ilk yazısı geçen senenin ilk yazısında olduğu gibi bir önceki yılın son iki ayına ait "bitenler" yazısı oldu! :) (Bilmece gibi cümle oldu :P)

Geçtiğimiz yıl istatistiklerine baktığımda toplamda 156 tane yazı yazdığımı gördüm, diğer senelere oranla çok çok iyi bence! :) Sadece düzenli olmadığından belki sürekli yazıyormuşum gibi gözükmedi ama az mı canım 156 yazı? :)

Ve şimdi 2015 yılının Kasım - Aralık ayı Bitenlerine bakalım!




Makyaj Temizleme Pamukları - Islak mendik ve Pamuk kategorisi :

Artık Benri pamuklarını kullanmadığımı söylemiştim. Onun yerine İpek'in organik disk pamuklarını kullanıyorum makyaj temizlemek için, dikişsiz, yüzümü çizmeyen yumuşacık bir yapısı var severek kullanıyorum. Yola devam kendisiyle :)

Islak mendillerde ise Watsons'ın üçlü paket halinde satılan farklı aromalı kokularından kullandım sık sık, özellikle makyaj yaparken, elime bulaşan fondotendi, kapatıcıydı, göz altlarıma dökülen toz farlardı bunları silmek için sürekli el altında bulunduruyorum.

Genelde oje çıkarmak veya başka kullanım alanlarında yüzümü temizlemeyeceksem eğer Carrefour'un normal pamuğunu kullanıyorum, işimi görüyor :)

Yukarıdaki fotoğrafı göz zevkinizi bozmamak için küçük boy verdim! Aralık ayında öyle bir hastalandım ki, kaç paket kağıt mendil bitirdiğimi hatırlamıyorum. Yukarıdakiler temsili ve daha fazla yani düşünün. Cep boy kağıt mendilleri genelde Gratis ve Watsons'lardan 10'lu paketler halinde satın alıyorum. Bir tercihim yok kağıt mendil işte .)

Saç - Banyo - Duş Ürünleri:

Twilight Woods & Midnight Pomegranate sabunları Bath & Body Works'ten kampanyalı aldığım sıvı sabunlardı.  Özellikle bu kokuları çok seviyorum, şu anda da sonuncuyu kullanıyorum. Ellerimi kurutmuyor, germiyor ve çok güzel kokuyor. İstinye Park'a yolum düşerse bir daha alırım .)

Giovanni - Brezilian Keratin & Argan Oil Şampuanı: Saçlarım çok uzadı ama saçlarım çok dalgalı ve yer yer kıvırcık olduğundan kestirmek istemiyorum, kısa kestirince aşırı elektriklenip kabarıyor, başa çıkamıyorum, bu sebepten de uçlarda doğal olarak yıpranma oluyor. İşte uzun saçın uçlardaki yıpranma sorununa bu şampuan bence iyi geliyor. Saçlarımı ağırlaştırmıyor ve çok da güzel kokuyor. Saç alışmasın diye değiştire değiştire kullanıyorum. Daha önceden de kullanmıştım :) Devam..

Oriflame - Nature Secrets - Elder Flower & Apple Şampuan: Bu şampuanı anneciğimle beraber bitirdik, saçlarıma bazen fazlaca yağ, serum vs uyguladığımda ağırlaşma sorununu bu şampuanla çözdüm, çok güzel kokan, saçları gıcır gıcır temizleyen bir şampuan. Üstelik uygun fiyatlı :) Mis gibi elma kokuyor! :)

Giovanni - Tangerine & Papaya Butter Durulanmayan Saç Kremi: Yazısı şurada. Severek kullandım, banyodan sonra saçlarımı açmak için çok işime yarıyordu, hem hacim veriyordu, hem de yumuşatıyordu saçlarımı ve tabi narenciye bahçesi gibi kokuyordu :)


Bir Yığın Deneme Boyu Parfümler:

Açıkçası elimdeki parfümleri kullanmak istiyor ancak yaptığım bir sürü kozmetik alışverişi sebebiyle elimde bulunan bir yığın sample boy parfümleri de kullanıp bitirmek istiyordum. Kasım - Aralık aylarında genellikle, sıklıkla deneme boy parfümleri kullanıp bitirdim. Aralarında en güzel ve kalıcı olanları tabi ki Thierry Mugler  - Alien, Dior - Jadore ve Cartier - La Panthere idi. Hatta La Panthere'i o kadar ama o kadar beğendim ki, tam boyunu kendime yılbaşı hediyesi olarak satın aldım! :)

El-Vücut Bakım Ürünleri:

The Body Shop - Smoky Poppy koleksiyonundan vücut peelingi. Bu geçtiğimiz yıl sanırım Şubat - Mart aylarında piyasaya sürülmüştü. Mükemmel bir gelincik çiçeği kokusu vardı. İçerisindeki peeling taneli çok yeterli ve gerçekten peeling işlemini yapıyordu, bazı peelinglerdeki tanecikler yeterli olmaz, losyon gibi olur ya, onlardan değildi! Ve en önemlisi bu peelingi yaptığım zaman asla cildimde kuruma olmuyordu, peeling sonrasında (ilk defa bu peelingde karşılaştım) cildimde, hafif kremsi/yağlımsı ve oldukça nemli bir yapı kalıyordu duş/banyo sonrası.  Şu ana kadar kullandığım en güzel, en işe yarayan peeling idi, hem ölü derileri temizliyor, banyo sonrasında da tekrar krem sürmeme gerek kalmıyordu! Gene çıksa da alsam (Yedeklemiştim :))

Nivea - Klasik çok amaçlı krem : En büyük boy, mavi kavanozdaki klasik Nivea krem. Yazın kullandım, özellikle bacaklarım, deniz,  duş ve havuz sonrası feci kurudu diye. Kışa kadar kullandım işte :) Gayet güzel, ama sürümü çok zor zira korkunç yoğun bir yapısı var. Emilimi zor ama işte çok iyi nemlendiriyor :) Tekrar alır mıyım? Evdeki milyon adet krem biterse, neden olmasın? Hem uygun fiyatlı! :)

Benri - Kayısılı ve Frambuazlı mini el&vücut kremleri: Orda burda, işte ofiste, başucumda bulundurduğum, el altında ara ara kullanıp bitirdiğim, kokusu çok güzel ama nemlendirmesi vasat olan mini boy el kremler. İşte tekrar alınır mı? Fiyatı nedeniyle çantada taşımak için ideal bence alınır :)

Arko - Nem Soft Touch: Deneme boy krem: Hem nemlendirmesi iyi, hem de emilimi çok çok hızlı güzel bir kremdi aslında amayapısı hafif ve emilimi hızlı kremleri çok sevsem de sanki yeterince nemlendirmesi diğer yoğun yapılılar kadar iyi gelmiyor, psikolojik bir durum :)

Cilt Bakım Ürünleri:

Cettua - Before Having a Date tek kullanımlık maske. İşte bunun verdiği etkiye bayıldım. Erkek arkadaşımın doğum günü öncesinde yüzüme uyguladım ilk kez ve 20 dakika kadar beklettim, maske böyle seruma daldırılmış, vıcık vıcık bir maske. Yüzünüze göz çevrenize gelmeyecek şekilde, yapıştırıyor ve 20 dakika bekliyorsunuz. Çizgilerin görünümü hafifletme gibi bir iddiası vardı diye hatırlıyorum ama benim en beğendiğim tarafı yüzüme çok güzel bir aydınlık vermesi oldu! Geçici tabi ki ama ben çok sevdim :)

Biotherm - Aquasource nemlendirici (deneme boy): Gerçekten tam bir nem bombası, sabahları makyaj öncesi, yüzümü yıkadıktan sonra kullandım, yapısı hafif, emilimi hızlı ve makyajaltı için ideal. Ancak yaşım 35 olduğu için anti-aging ürünler kullanmaya çalışıyorum artık. Amacım elimdeki sadece nemlendirici özellikteki ürünleri bitirmek ve sonrasında anti-aging özellikli ürünlerle yola devam etmek. Ama yaşınız daha gençse, nemlendirici arıyorsanız güzel bir alternatif. Tavsiye ederim :)

Diadermine -Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici:  Artık anlatmıyorum, çok seviyorum ve ara ara başka temizleyiciler denesem de dönüp dolaşıp buna geri dönüyorum. Kirpiklerime gerçekten çok iyi geliyor. Yağlı hissini kullandıktan sonra arkasından her zaman yüzümü yıkayarak kurtuluyorum, ama zaten en son aşamada yüzümü hep yıkadığım için benim için külfet olmuyor.

Desert Essence - Thoroughly Clean Temizleme Jeli (Normal Ciltler): Bunun için ekstra  bir yazı yazacağım için fazla konuşmayım ama çok sevdiğim, organik, cildime çok iyi gelen bir ürün oldu bu. Kokusunu çoğu kimse beğenmemiş ama ben beğendim, beni rahatsız etmedi. Migros'un yılbaşı indiriminden bir tane daha aldım. Kesinlikle elimdeki temizleyiciler bittiğinde yoluma sadece bununla devame deceğim. Çok sevdim. 

Clarins - Capital Lumiere - Vital Light (SPF 15) Gündüz Kremi: (Delux Boy - 15 ml) Aydınlatıcı özellikli, Clarins'in bu kremi bir setten çıkmıştı ve bir kenarda bekliyordu. Kullandığım süre zarfında cildim oldukça aydınlık gözüküyordu, sivilcelenme yapmadı bende. Makyaj altına kullandım ve sevdim. 

Neutrogena - Oil Free Moisturizer - Yağsız Nemlendirici: Neden aldığımı hala çözemediğim, yüzümü olumlu olumsuz bir etkisi olmayan, pembe greyfurt kokulu bir krem. Sanırım yaz vakti yağsız bir nemlendirici arayışındayken almıştım ama gerek yokmuş. İşte bunlar hep merak! :) Bazı kişilerde yopğun sivilcelenmeye sebep olmuş ama bende öyle bir etkisi olmadı çok şükür.Olumsuz bir etkisini görmedim ama  bir daha almam.

Rexaline - Hydra Dose deneme boyu nemlendirici (x2): Kokusunu, yapısını çok beğendim, kırışıklık ve çizgiler üzerinde etkisini bu kadar az numuneyle gözlemleyemedim. Ancak Sephora'da sordum fiyatı biraz yüksek geldi, hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için de tam boyunu satın alacağımı sanmıyorum. Göz kenarlarımda güldüğüm zaman belirginleşen ince mimik çizgilerim var, şu ara harıl harıl ürün arıyorum, nasıl hafifletirim diye sanırım, Estee Lauder - Advanced Night Repair Seruma geri döneceğim bakalım.

Sephora - Mud Mask : Çamur Maskesi - Deneme Boy: Bildiğiniz kil maskesi gibi, yüzünüze sürüp, kurumasını bekliyorsunuz, sonra da yüzünüzü ılık suyla yıkıyorsunuz,gözeneklerimi küçülttü diyemem sadece güzel bir aydınlık verdiğini söyleyebilirim.

Algenist - Göz Çevresi Kremi (Sample): Çok sevdim, çok yoğun ve güzel nemlendiriyor. Tam boyunu almayı düşünebilirim. Elimdekiler bitsin! (Niye alıyoruz ki bu kadar ben anlamıyorum kendimi gerçekten, neyse...)

Bir de son olarak yukarıya neden dahil ettiğimi anlamadığım bir deneme boy ürün: 

Make Up For Ever : Mist & Fix sabitleyici sprey (deneme boy): Bu da bana kendini öyle bir sevdirdi ki, gidip ufak boyunu (Seyahat boyu olabilir) Sephora'dan 28 TL'ye satın aldım. Sabahları çok erken saatte ve az ışıkta makyaj yaptığım için ne kadar pudra ve allı sürdüğümü bazen ayarlayamıyorum ve iş yerinde güçlü ışıklarda yüzüme bakınca hafiften o kaçınılmaz cakey görüntü ortaya çıkmış oluyor. İşte bu sabitleyici/nemlendirici spreyle ben o görüntünün önüne geçmiş oluyorum.

Makyaj Ürünleri:

Bobbi Brown Corrector - Light Peach rengi (Bu ikinci bitirişim). Yazısı şurada :)

Benefit - Fake Up Aydınlatıcı (Kapatıcı): Yazısı için şuraya tıklayabilirsiniz. Kapatıcı özelliği çok az olan ama çok güzel aydınlık veren hafif yapılı bir ürün, seveni çok sevmeyeni de çok, ben sevdim :)

Chanel - Inspiration Krem Allık: Yazısı burada. Kendisi yedekli :) Yorum yapmama gerek yok sanırım!

Essence - Long Lasting Göz Kalemi: (Black Fever) Asansörlü, kalıcılığı muazzam, fiyatı çok uygun, sürümü biraz zor güzel bir göz kalemi (Bu ikinci bitirişimdi diye hatırlıyorum)

Max Factor - Excess Intensity Siyah göz kalemi: Bu da asansörlü ve uygun fiyatlı kategorisine girebilecek (özellikle indirimlerde) çok kalıcı, sürümü rahat bir göz kalemi, bundan da iki veya üçüncü bitirişimdi.

Rimmel London - Lash Accelerator Endless Rimel: Günlük kullanıma çok uygun, hacim vermekten ziyade kirpikleri uzatmaya yarayan, akmayan biraz zor kuruyan ama kurudumu yerinden kıpırdamayan uygun fiyatlı bir rimeldi. Sevdim. Stoğum biterse tekrar alabilirim :)


Tırnak Bakım Ürünleri:

Sephora - Express Oje Çıkartıcı: O kadar pratik ki, çok severek kullanıyorum. Bu biten ikinci kutuydu, üçüncüsünü de kullanıyorum, içinde oje çıkartıcı solüsyonlu süngeri var, her bir parmağınızı daldırıp biraz bekletip ojenizi güzel bir şekilde çıkarabiliyorsunuz! 

Essence - Damlalıklı Oje Kurutucu: Bu da değişmeyen oje sürme ayinlerinde kullandığım bir ürün, çok pratik ve etkili üstelik uygun fiyatlı. Biten ikinci şişemdi sanırım! :)

Evet yine deli gibi uzun yazdım, buraya kadar okuduysanız sizlere çok teşekkür ediyorum. Yeni yılda aldığım kararlardan biri de elimdeki kozmetik stoğunu eritmek, gerçekten öyle gereksiz paralar harcıyoruz ki? Nasıl kazandığımızı unutmamamız lazım.

Herkesin, tüm dileklerinin gerçekleşeceği, sağlıklı, mutlu ve huzurlu yeni bir yıl dilerim.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, hoşçakalın!

XOXO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder