Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

31 Ocak 2017 Salı

CHANEL Ojeler | Fiyatına Değer mi?

Tekrar merhaba :)
Günün ikinci yazısı, benim bir aralar hastalık gibi sardığım ve her sezon çıkan renklerini incelemeden duramadığım ateş pahası Chanel ojeler...



Chanel'in ojelerinde kalıcılık, ergonomik fırça, kolay sürüm gibi bir iddia bulunmuyor, tabi ki bu benim kendi görüşüm. Ancak Chanel ojeleri bu kadar yine 'bence' özel yapan ise renkleri. Son derece özgün renkler çıkartıyorlar ki zaten kalıcı seride olmayan sezonluk renklerin mutlaka yerli oje firmaları tarafından benzerleri çıkartılıyor. 

Benim de zamanında tırım tırım aradığım mesela, yukarıdaki fotoğrafın merkezinde duran Taboo ve Graphite renkleri başka markalarda muadillerini görmediğim, bulamadığım renkler. Keza, Sweet Star, Rose Fusion, Terrana gibi yine sezonluk çıkan renkler de kolay muadilini bulamayacaklarımızdan.

Dedik ki; Renkler şahane, müthiş, nadir, kendine özgü ancak kalıcılıkları topcoat olmadan, (bazı ojeleri hariç hepsinde değil) 2-3 gün hatta bazen ilk gün sonunda uçlardan soyulma şeklinde zayıf. Fırçası eski Flormar oje fırçaları gibi incecik, bu açıdan geniş tırnak yapısına sahip kişilerin sürerken zorlandığını düşünebiliriz. Yapı olarak muhteşem harikulade mi? Hayır değil, normal yani yine belli başlı bazı ojeler dışında  standart bir oje yapı olarak.

Ben bu ojelere sardığımda fiyatları 60-65 TL gibiydi sanırım, kozmetik ürünlerde taksit vardı, teeey teeey :P  Gene fazlaydı tabi, bir ojeden bahsediyoruz sonuçta. 60 TL ne demek?? Ancak durum şu an daha da vahim, geçtiğimiz Cumartesi günü Akasya Sephora mağazasında gezerken fiyatların 104 TL'ye çıktığını gördüm. Kuş mu konduruyor? Altın mı içeriyor? Anlamış değilim.

Çok fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum, yazının başlığındaki sorunun cevabı: Hayır bu ojeler, bu fiyata değmez maalesef. Çıkardıkları eşi bulunmaz renkler bile malesef 104 TL etmez, dolayısıyla elimde zaten üç haneli rakamlara ulaşan oje sayısı ve fiyatına değmeyeceği düşüncesiyle kendimi Chanel'in oje dünyasından çıkartıyorum :)

Son dönemde oldukça da popüler olan H&M ojelerin renk skalasını da Chanel'in çıkardığı sezonluk ojelerin renklerine rakip gösterebilirim :)

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Yorumlarınızı bekliyorum! :)
Sevgiler
xoxo


6 yorum:

  1. h&m ojeleri ben de çok severek kullanıyorum piayasaya göre yüksek bir rakama satılsa bile hakkını veriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk skalasının geniş olması, duochrome yanar döner renklere sahip olması bakımından çok çok iyi gerçekten, bazen 3 al 2 öde tarzı kampanyalar yapıyorlar o zaman biraz dha alınası olunuyor! :)

      Sil
  2. Chanel'den hiç oje almadım; bir tane Dior almıştım taksit ve %20 Sephora indirimi varken, şuurmu kaybetmiştim o ara ama (cidden, psikologa gidiyordum). Gerçi Dior ojeler o paraya nispeten değebilir diyebilirim senin yazdıklarından yola çıkıp Chanel ile kıyaslayınca ama yine de çok. H&M konusunda ise sana katılıyorum, acayip güzel ara renkleri ve başka markalarda göremeyeceğimiz tonları var. Bence Golden Rose ve Flormar'ın da aşağı kalır yanı yok artık. Benim "pahalı oje serisinden" verdiğim paraya sonuna kadar değer dediğim bir tek Essie ojeler var... ojelerin şahı bence! Niye gitti ki :(
    Bu arada, koleksiyonunu aşırı kıskandığımı söylemeden de geçemeyeceğim, hepsini güle güle kullan, sefan olmuş olsun ^_^
    Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım bu şuur olayı ben de Chanel'in yeni sezonlarda özellikle sınırlı üretim ile çıkardığı ojeleri görünce kapanıyor!! Uzunca bir süredir almıyorum Chanel oje, gerek fırçası ve gerek kalıcılıkları ile Dior ojeler daha iyi ancak Chanel'in çıkardığı renkler eşsiz oluyor mesela: Black Pearl, Taboo, Sweet Star,Delight, Graphite.. Hakikaten güzel renkler çıkarıyorlar, aklım gidiyor. Ama aklımı başıma en son gördüğüm 104 TL'lik oje geri getirdi valla. O ne öyle ya? Kazak alırım Zara'dan!! Neyse, bu arada Essie göz bebeğim benim de, artık yurtdışından topluyorum birer ikişer en son Kasım ayında sende görmüştüm sanırım Sole Mate i aldım :-D

      Çok teşekkür ederim, şimdi şu bitenler yazısını yazayım savsaklamadan! Sevgiler :-D

      Sil
  3. ben de bir tek peridot var çok pahalı diye başka oje almayı düşünmem ama şu anda taboo rengine de bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peridot benim de aklımda fena kalan bir renkti, alamadım :( Ama ona muadil olduğunu düşündüğüm Revlon'un Chameleon var sanırım. Benziyor mu birbirlerine acaba?

      Sil