Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

6 Şubat 2017 Pazartesi

Bitenler І KASIM ARALIK 2016

Merhaba sizlere!

Haftanın en gıcık gününden :)

2016 yılıyla ilgili iki yazımdan biri olan 2016'nın son bitenleri ile karşınızdayım. (Diğeri umuyorum arayı çok açmadan 2016 Favorileri olacak)

Çok gevezelik etmeden başlayım :)

Cilt Bakım Ürünleri:

Sephora - Orchid Eye Mask : Tek kullanımlık göz çevresi için kağıt maske. Bu maskelerin türlü türlü çeşidi var nerdeyse hepsini denedim. Uzunca bir süre göz çevrenizi nemli tutsa da, mesela nar, pembe lotus, aloe vera ne bileyim ya da bu Orchid olanla aralarında bir fark gözlemlemedim. Hepsi aynı şekilde uzunca bir süre gözçevresini nemli tutuyor. Elimde yaşımın 36 olmasından mütevellit bir iki adet daha Bu Anti-Age etkili Orchid olan versiyonu var. Onlar bitince bu kağıt maske olayına veda edeceğim. (Belki Shiseido'nun göz çevresi maskelerinden alabilirim, sevgili Başakcım beğenmişti sanırım :))


Oriflame - NOVAGE Softening Lotion: Canım Annem Oriflame danışmanı olduğu için evde genelde Oriflame ürünleri de oluyor. Bu da annemin verdiği yumuşatma vaat eden bir tonik-losyon. Anneciğim kusura bakma ama hiç bir etkisini görmedim. Zaten oldukça uzun bir sürede bitirdim. Belki ayrıntılı bir yazısını yazabilirim. Pek beğenemedim diye. Cildimi ve makyajımı temizledikten sonra, nemlendiricimden veya anti-aging kreminden önceki adımda bu toniği uyguluyordum. Ne yalan söyleyim, evet cildimi yumuşak ve nemli bırakıyordu ama gidip de tekrar alacağım bir ürün olamadı.

Bepanthol Krem: Her eve lazım, kurumuş sivilce izlerinin üzerine kullandığım bazen çok aşırı soğukta yüzüm gerildiğinden kullandığım, tırnak etlerime, ellerime kullandığım deri yenileyici güzel emilen krem. Şu an kullandığım da bitmek üzere.

L'occitane - Hydra Vital Cleansing Gel  - Temizleyici Jel: Seyahat boyu olan bu ürünü oldukça uzun zaman önce Loccitane indirimden makul bir fiyata almıştım. Bütün yaz kullandım, tüm seyahatlere yanımda taşıdım. Özellikle yaz zamanı tüm gün yüzümüzde kullandığımız 50 faktörlü kremleri çok çok iyi temizledi. Yaz için ideal ama kış için belki kuruluğa sebep olabilir. Şu an kış aylarında olduğumuzdan pek aramıyorum kendisini. Ayrıca 50 ml boyu da oldukça bereketliydi. Sevdim :)

Nivea -  Canlandırıcı Yüz Yıkama Köpüğü (Normal & Karma Ciltler): Aldığım günü hatırlıyorum çünkü Anneciğimin doğum günüydü, Alanya Watsons'tan 27 Ağustos'ta almışltım, ve Alanya'da olduğum sürede her gün sabah akşam kullandım, sabah kalkınca yağlanan yüzümü yıkamak için akşamları da banyodan sonra bütün gün yüzüme sürdüğüm o yüksek faktörlü kremleri sökmesi için Oldukça hafif bir yapısı var, kokusu ferahlatıcı, ancak kış vakti yukardaki Loccitane ürünü gibi pek tercih etmem, cildi kurutabilir. Şu an zaten bir kuruluk problemi yaşıyorum, kesin kurutur. Ancak uygun fiyatlı köpük temizleyiciler arasında severek kullandığım bir ürün oldu. 

La Prairie -  Cellular Radiance Night Cream : (Gece kremi) (Sample) Tabi ki sample, normal boyu bir araba taksidi olan bu gece kremini sanırım 1 hafta-10 gün gibi bir süre kullandım. Yalan yok, güzel krem, kullandığım sürece cildim aydınlanmış ve yenilenmiş gözüküyordu. Ancak fiyatı sebebiyle tercih etmem (edemem).

Clinique -  Superdefense Daily Moisturizer SPF 20 (Günlük Nemlendirici): (Sample: 7 ml) Clinique sitesinden yaptığım bir alışverişte gönderilen sample bir gündüz kremiydi. Oldukça beğendim, sabahları makyaj altına kullandım, hem 20 güneş koruma faktörüne sahip, hem de cildimden emilimi hızlı ama aynı zamanda güzel nem veren bir kremdi. Ancak anti-aging içeriği olmadığı için almayı düşünmüyorum. Yaşınız 25-30 civarı ise ama güzel krem, karma ciltte (bende) bir irritasyon, sivilceye sebebiyet vermedi. 

Lush - Love Lettuce Taze Maske: Kasım ayında doğum günüm için en sevdiğim şehir olan Amsterdam'dan aldığım bu taze maskenin ömrü 1 aylık olduğu için, 2-3 günde bir kullanarak bitirdim. Bunun ayrıntılı yazısını yazacağım, çok sevdim. Şöyle söyleyim: benim farkında olmadığım yüzümde derinin hemen altında oldukça yüzeysel minik beyaz yağ bezesi/sivilce benzeri (ama çok çok küçük) bir oluşum bu maskeyi kullandıktan sonra cildimi havu ile kurularken dışarı çıktı.! Öyle güzel arındırıyor. Işıltı veriyor, çok sevdim. Kötü yanı: Türkiye'de bulamıyorsunuz  :( Neden gittin ki Lush?

Shiseido - Ultimune Power Infusing Concentrate  - Serum : Geldiğinden beri olay olan bu serumu, Sephora'da yaptığım bir alışveriş sonrası oldukça 'cömert' olan bir satış danışmanının 10 ml'lik boyunu hediye etmesiyle deneme şansım oldu. Emilimi çok rahat, yapısı çok kıvamlı değil, ancak Estee Lauder - Advanced Night Repair serum bunu tokatlar :) Tam boyunu almayı düşünmüyorum, çok abartıldığını düşünüyorum, harikalar yaratmıyor bence!

Sebamed - Moisturizing Cream (10 ml) Nemlendirici: Migros'ta alışveriş yaparken kasa önünde diziliydi bunlar, mevsimlerden yaz idi, merakımdan aldım attım sepete. Hiç birşey beklemediğim bu ürün çok güzel nemlendirdi ve yaz için sabahları hızlıca elinizi attığınızda kullanıp memnun kalacağınız bir nemlendirici diyebilirim. Tam boyunun fiyatını bilemiyorum ama bu boyu 6 TL veya 7 TL miydi? öyle birşeydi. Sanırım tekrar almam, merakımı gidermiş oldum, kötü değil ama anti-age içerikli olmadığından bunu da almam.

Lancome - Genifique Youth Activating Cream: (Sample 5 ml) Lancome'un ünlü Genifique serisinden, güzel bir ürün, nemlendirmesi ve verdiği aydınlık gerçek ancak gençliğimi aktive ettirecek kadar kullanamadım bilemiyorum. Hala diyorum ki bu tarz serumlarda Estee Lauder deneyimlediğim en iyi onarıcı serum.

Amie - Shinshield Daily Moisturizer Günlük Nemlendirici (75 ml): Gratis'lere artık gelmeyen bu nemlendirici 75 ml boyuyla oldukça bereketli, güzel nemlendiriyor. İçerisinde güneş koruma faktörü olması ve zararlı kimyasal içermemesi ile çok cezbedici bir ürün olsa da gerek artık Türkiye'de olmaması (Gratis'lerden kaldırıldı), gerekse anti-aging etkisi olmaması sebebiyle, memnun kalsam da bir daha almayacağım bir ürün oldu. 

Clarins - Hydra Quench Cream Mask (Nemlendirici Maske) (Deluxe Boy): Çok güzel kokan, çok güzel nem veren bir maskeydi. Yapısı öyle ciltte çok zor emilen, ağır ve kıvamlı değildi, bu sebepten ben genelde bunu Pazar günü cildime yaptığım kil maskesi ve peeling lerden sonra yorulan ve kendimce aşındığını düşündüğüm cildimi rahatlatsın diye uyguluyordum. Üstelik kullanım şekli olan yüzüme yayıp 10 dakika bekleyip yıkayarak değil , yüzüme krem gibi sürüp o şekilde uyuyordum. Hiçbir yere bulaşma yapmıyordu cildim kolay emiyordu kremi, sivilce ye ya da yağ bezesine sebep olmadı, nemlendirici maske arayanlar bir şans verebilir. Güzel :)

Makyaj Pamuğu - Islak Mendil Vs.

Yukarıda geçtiğimiz iki ay içerisinde bitirdiğim makyaj temizleme pamuğu, ıslak mendil vs görüyorsunuz. Marka ayırt etmiyorum artık, hangisi indirimdeyse atıyorum sepete, Benri çok tercih etmemeye çalışıyorum çünkü bazı paketlerinden çok sert yüzümü çizen pamuklar çıkmıştı.

Duş - Banyo - Vücut & Saç Bakım Ürünleri

Palmolive  Naturals - Akdeniz Bitkileri Duş Jeli: Palmolive'in bu Naturals serisi muhteşem kokuyor, bir kere içinde Kekik var :P Şaka bir yana harika kokan ve battal boy, hafif bir duş jeliydi, banyo sonrası hiç kokusu kalmıyordu gerçi :) Tekrar alır mıyım? Hayır elimdeki duş jellerini bitirdip, sabuna geçmek istiyorum. Hatta şu an Lush'ın Sultana of Soap sabununu kullanıyorum. Harika!

Versace  - Crystal Noir Duş Jeli (Sample): Sevil'de yaptığım bir alışveriş sonrası hediye edilmişti. Para verip alacağım bir ürün değil, diğer duş jellerine göre daha yoğun ve kalıcı bir kokuya sahipti. Yazın seyahatlerde ve kalan kısmını İstanbul'da kullanıp bitirdim.

Oriflame - Milk & Honey Sugar Scrub Vücut Peelingi: Açık ara kullandığım en iyi vücut peelingi diyebilirim. Ya da şöyle söyleyim: 1.lik kürsüsünü Lush RubRub ile paylaşır. Son derece iri taneli biraz sert ama çok güzel arındıran, ölü derilerden temizleyen kese yapmadığım zamanlarda kullandığım bir vücut peelingiydi. Yazısı şurada.

The Body Shop - Coconut Body Scrub (Hindistan Cevizli Vücut Peelingi): The Body Shop mağazasında indirim sepeti içerisinde bulunan mini boy ürünlerdendi. Fiyatı çok çok uygundu, merakımdan aldım, ama çok güzel arındıran bir peeling çıktı kendisi. Kokusunu pek sevemedim, iç bayıyor ancak duş sonrası geçtiği için çok dert etmedim. Elimdeki peelingler biterse ve Lush'a da ulaşamazsam alırım tekrar :)

Selin mini boy kolonya: Bildiğimiz kolonya, çantaya atıp taşıma için HİÇ pratik DEĞİL! Hepsi çantama döküldü. Bir daha almam. Kapağı düzgün kapanmıyor.

The Body Shop - Absinth Purifying Hand Gel (El Dezenfenktanı): Çok sevdiğim, bittikçe aldığım, kokusu bir el temizleyici için muhteşem olan bu ürünü The Body Shop artık getirmiyormuş, zaten sevdiğimiz ne varsa alın götürün, ben ne diyeyim?

Urban Care - Intense Keratin Saç Bakım Kremi ve Şampuanı: Alanya Watsons mağazasından Eylül ayında aldığım Urban Care seti içerisinden çıkan seyahat boy saç bakım kremi ve şampuanını seyahatlerde ve daha sonra İstanbul'a döndüğümde severek kullandım. Saç kremi saçları çok güzel yumuşatıyor ve kolay taranmasını sağlıyor. Güzel ürünler, sevdim! :)

Johnsons' Baby Şampuan: Fırçalarımı yıkamak için kullanıp bitirdiğim standart bebek şampuanı! Ayırt etmeden hangisi indirimdeyse onu alıp kullanıyorum. Şu an battal boy Dalin ile yoluma devam ediyorum :)

Organix Coconut Water Nemlendiricili Şampuan:  Bu bitirdiğim heralde 3 veya 4. kutuydu. Hem biraz sıkıldığımdan hem de saçımın bu şampuana alışmasını istemediğimden değiştirdim. Kullandığım sürece çok memnundum, saçlarımı dökmedi, güzel nemlendirdi ve nemlendirirken de ağırlaştırmadı. İndirim dönemlerinde alabilirim tekrar :)

Parfümler

Jo Malone Peony & Blush Suede (100 ml) ve English Pear & Freesia (30 ml) : Jo Malone parfümlerle ilgili iki yazım var biri şurada diğeri ise şurada :)  Severek kullanıp bitirdiğim ancak kalıcılıklarının az olması sebebiyle bir daha almayı düşünmediğim parfümlerden. Her ikisini de ELCA'dan almıştım.
 Diğerleri de yine Sevil ve Sephora'dan yaptığım alışverişlerde verilen sample parfümler. 

Paco Rabanne -  Olympea güzelmiş ama, sevdim kendisini :)

Ağız Bakım Ürünleri

Arm & Hammer Advance White Diş Macunu: Çok memnun kaldığım dişlerin rengini gerçekten bir ton en azından beyazlatan bir diş macunu. Sevdim.

Listerine Advanced White Ağız Bakım Suyu: Her ne kadar iç rahatlatmak için kullandığım ürünlerden olsa ve beğensem de, diş minesine zarar verdiğini düşündüğümden aralıklı kullanıyorum. Yukarıdaki diş macunu ile birlikte kullanınca çok daha iyi sonuç aldığımı düşünüyorum.

Makyaj Ürünleri

Ve geldik makyaj ürünlerine, bakalım neler bitmiş :) 

Guerlain - Terracotta Sheer Pudra - 01 Blondes : Çok severek kullandığım, cilde çok güzel bir ışıltı veren bir bronzer idi, allık olarak da kullandım. Ancak fotoğrafta gördüğünüz üzere, kalan kısımları taşlaşma sebebiyle kullanamadım. Tesellim, büyük oranda bitirmiş olmam :) Şimdi gözümü 02 no'lu Terracotta pudraya diktim :)

Rimmel London  - Stay Matte Pudra : Matlaştırma etkisinden memnun kalmadığım bir bitiriş pudrasıydı. Yine taşlaşma sebebiyle görüldüğü kadar kullanıp atmak zorunda kaldım. Bir daha alacağımı sanmıyorum. Sevmedim.

Clinique Superdefense CC Krem: Yazısı şurada. Kendi klasmanında iyi bir ürün olsa da daha ince yapılı ürünlere geçiş yapmak istediğimden tam boyunu satın alacağımı sanmıyorum.

MAC Strobe Cream (Sample - 6 ml): MAC'in meşhur aydınlatıcı krem/bazı.. Ben yapısını çok sevdim, fondotenime de karıştırdım, tek başına da uyguladım. Verdiği aydınlık görüntü çok güzel, cilt yenilenmiş ve tazelenmiş gözüküyor. Üstüste kullandığım günler de oldu, sivilcelenmeye sebep olmadı. Tam boyunu aldım sonrasında :)

Benefit Dew the Hoola Likit Bronzer - Sample : Hiç beğenmedim, NARS'ın Laguna likit bronzerı bundan çok daha iyi bana göre. Benefit, malesef fondotenlerle karıştırılamıyor ve yapısı da aşırı sıvı, ciltte yok oluyor, algılayamadım ne mana bir ürün olduğunu, sevemedim.

Make Up For Ever Ultra HD Likit Fondoten : Y205 : Elimdeki 4lü sample içerisinde en açık renkli olanıydı. Bronzer karıştırarak uyguladım. MUFE Ultra HD Likit fondotenlerin yapısını çok sevmiştim, ülkeden çekilmesi kötü oldu. Neyse ki ülkeden çekilmeden Y235 rengini almıştım, kullanmaya henüz başlamadım, o kadar çok fondoteni bir arada kullanıyorum ki. Elimdekiler bittikten sonra, çok hafif bir kapatıcı ile hayatıma devam edip fondotenlerden sıyrılmak istiyorum. Bakalım, dilekler...dilekler....dilekler :P

YSL Fusion Ink Fondoten Sample: Yine sevdiğim, kadife gibi bir bitiş sağlayan güzel bir fondotendi. Tam boyunu almayı düşünmüyorum, bir yığın fondoten sahibi olmam sebebiyle. Ama karma yağlı ciltlerin seveceği güzel bir fondoten.

Urban Decay Anti Aging ve Eden Far Bazları Sample: Urban Decay far bazlarında bir numara bence. Üzerine fazla konuşmaya gerek yok, şu ana kadar denediklerimin hepsi oldukça iyi! Farın rengini tam vurgulayan, farın kalıcılığını arttıran ve en pigmentsiz farı bile görünür yapan bir baz. 

Makyaj Temizleyiciler

Sephora Waterproof Eye Makeup Remover  - Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici: Gidip özellikle alacağım bir ürün değil, işini iyi yapıyor ama aşağıda bahsedeceğim Diadermine çift fazlı göz makyaj temizleyicisini daha çok seviyorum. Bunu boyutu sebebiyle Sephora'dan set halinde oldukça uygun bir fiyata satın almıştım. Yazısı şurada.

Diadermine Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyicisi: Kaç kutu bitirdim, artık hatırlamıyorum, yapısı hafif evet yağlı bir his bırakıyor ancak ben yüzümü son etapta yıkadığım için problem olmuyor. Çok seviyorum, indirimlerde çok uygun fiyata geliyor ve kirpikleri besliyor :)

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil : Resmen süründü, hiç sevmedim, sevemedim, göz makyajında oldukça başarısız, yüz makyajı için de gerek yok sanırım MAC ve Shiseido'nun temizleme yağları daha iyi ama onlar da oldukça pahalı. Belki ilerleyen zamanlarda Shiseido'nun temizleme yağına bir şans verebilirim.

Karışık :)

Essence - Express Dry Drops - Oje Kurutucu Damlalıklı Yağ: Bundan da sanırım 3 veya 4 şişe bitirdim. Performansından çok memnunum, bittikçe aldığım ürünlerden.

Parmex Aseton - Bu da klasik bittikçe alınan ürünlerden.

Sephora tek kullanımlık Aloe Vera'lı El Maskesi: Üç çeşidini almıştım bu biten Aloe Vera özlü, gerekli mi hayır değil ve bence elleri anlık olarak nemlendiriyor, uzun süreli bir etkisini gözlemleyemedim. Bir daha almam.

The Body Shop Fuji Green Tea Body Sorbet - Vücut Kremi: Yaz günleri için hafif dokulu, çabuk emilen ve serinlik hissi veren bir vücut kremiydi, elimde Mango ve Mojito içerikli olanları da var, özellikle Mojito harika kokuyor :) Sevdim ancak nemlendirmesi soğuk kış günlerinde yeterli gelmez.


Ve yazımın sonuna geldik, şimdi anlıyorum Bitenler yazılarını neden bu kadar geciktirdiğimi zira çok uzun sürüyor yazması umarım buraya kadar okuyabilmişsinizdir:)

Güzel bir hafta dilerim!

Sevgiler...
xoxo

2 yorum:

  1. valla bravo tebrikler harika bir performans.. rimmel londonın o pudrası o kadar övüldü ben de aldım bitirdim ama ben de bittim yani çok kötü bence..

    YanıtlaSil
  2. Hepsini okudum valla :) Teker teker yazıyorum şimdi...
    Shiseido Beneficiance retinollü göz çevresi maskelerini gerçekten seviyorum ben, yani uzun vadede nasıl bir onarım yapar bilemesem de anlık etkisi çok aşırı başarılı!
    Lush Love Lettuce'ı çok merak ettim. Mayıs'ta Viyana'ya gitmeyi planladık; listeme not aldım.
    Ogx Coconut Water şampuanı şimdi kullanıyorum, ben de sevdim gerçekten. Ama sanki Sea Mineral Moisture'ı daha çok sevmiştim gibi gibi...
    Elca'da Jo Malone parfüm satıldığını bilmiyorduuum!!! Giden olursa ne sipariş edeceğim belli! Evet kalıcı değiller ama çok seviyorum ya!
    Ben şu an makyajımı temizlemek için TBS Camomile Cleansing Oil kullanıyorum ve çok memnunum ya... ki koyu göz makyajı da yaparım; çok rahat çıkarıyor benimkini... yalnız sendekiyle bendekinin ambalajı aynı değil, acaba formül mü değiştirdiler ki? Bu arada, benim en sevdiğim yağ Caudalie makyaj temizleme yağı; fiyatı da dermokozmetik sitelerde TBS'e göre daha uygun sanki...
    Yenileri güle güle kullan, sevgiler :)

    YanıtlaSil