Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

4 Mayıs 2016 Çarşamba

LUSH | 9 to 5 Makyaj Temizleyici Losyon

Herkese merhaba :)

Tam diyorum ki heralde artık düzenli yazabilirim ama öyle bir hafta oluyor ki iş yerinde yemek yemeğe zor vakit buluyorum. Kafamı kaldırmadan çalıştığım için de malesef blog için motivasyonum sıfıra düşüyor.

Her neyse...çok memnun kalarak kullandığım bir temizleyici losyondan bahsetmek istiyorum.

Lush - 9 to 5 Cilt/Makyaj Temizleme Losyonu

Lush malesef 2014 yılının Haziran ayında ülkemizden çekildi. Ve severek kullandığımız ürünlerine artık yurt dışına çıktığımız vakit ulaşmak durunda kaldık ki bu anlatacağım ürünü de zaten geçtiğimiz seneki Amsterdam seyahatinde satın almıştım. 

Öncelikle ismi harika, 9 to 5 :) Benim gibi zavallı beyaz yakalı çalışanlar için üretilmiş sanki ancak 8 to 5 olsa daha doğru olurdu sanırım :P  Konumuza geri dönersek, Lush zararlı kimyasal barındırmayan, temiz içerikli ürünler üreten bir marka. Bu yüzden ürünlerinin geneli doğal ve memnun kalmadığım ürünü nerdeyse yok diyebilirim. 

9 to 5 temizleyici, içeriğinde badem, ylang ylang özü gibi yağlar barındıran oldukça hafif, neredeyse süt kıvamında losyon bir temizleyici. Değişik bir kokusu var ancak Lush ürünlerinin genelinde zaten doğal içerik kullandıklarından dolayı tuhaf bir koku var :) Ama kullandıkça alıştım kokuya. 

Akşamları iş/spor dönüşü eve geldiğimde avuc içime bir miktar bu losyondan döküp göz kapaklarım da dahil olmak üzere tüm yüzüme yediriyordum. Daha sonra bir disk pamuğu çok hafif ıslatarak tüm yüzümü siliyordum. Makyajın büyük bir bölümünü, rimel dahil olmak üzere çok güzel çıkarıyordu. Açıkçası kış vakti, cildim yaza göre daha kuru olduğundan bu tarz losyon temizleyicilerin cildimi germeden kurutmadan temizlemesi işime geliyor :)

Tabi ki makyajı çıkarma performansı mükemmel değil, daha sonra yüzünüzü yıkayıp, tonikle sildiğinizde pamukta yine kalıntılar görüyorsunuz ancak dediğim gibi cildimi kurutmaması, germemesi, kışın yaşadığım kuruluk ve kızarıklık sorunlarının önüne geçmesi sebebiyle severek kullandığım ve hatta bitirdiğim bir temizleyici oldu. Tekrar alır mıyım? Haziran'da yurt dışına çıkıyorum evet alırım :)

Fiyatını hatırlayamıyorum ama Lush'ın Almanya ya da Hollanda sayfasından bakarak güncel fiyatını öğrenebilirsiniz. Ürün 250 ml ve oldukça uzun süre kullanabiliyorsunuz. Ben sanırım 4 aydan daha uzun sürede bitirdim.  Oldukça bereketli :)

Sizin sevdiğiniz bu tarz losyon yapılı temizleyiciler varsa bana yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. Zira kışın sürekli losyon kıvamlı temizleyiciler kullanıyorum!

Güzel bir Çarşamba günü dilerim :)

Sevgiler
xoxo

2 yorum:

  1. Caudelie'nin temizleme sütünü de seviyorum ben; aklında olsun. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdekileri eritmeye çalışıyorum, bu bitti şimdi Gratis'ten aldığım Ballı Creamy Cleanser var, sırada o. Nasıl bir zihniyettir bu stokçuluk çok kızıyorum kendime. Neyse yavaşladım en azından cilt bakımında :) Ama Caudalie aklımda bulunsun kış vakti:) Teşekkürler :**

      Sil