Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

10 Kasım 2015 Salı

Bitenler ǀ Eylül - Ekim 2015


Herkese merhaba :)

Yazmayalı neredeyse iki hafta olmuş. Kasım ayının başlangıcını da geçtiğimiz iki ayın "Bitenler"iyle yapmak istedim.

Aşağıda görebileceğiniz üzere 1 koca poşet dolusu Biten ürünler var hemen başlayalım..


Geçtiğimiz Eylül Ekim aylarının büyük çoğunluğunu Alanya'da geçirdiğim için biraz fazla güneş ürünü, vücut ürünü, saç bakım ürünü olacak.

Sınıflandırmadan her fotoğrafın altında kendilerinden biraz bahsedelim :)


Biotherm - Silky Dry Oil - 6 Faktörlü Güneş Yağı: Mükemmel bir yağ idi, kokusu, nemlendirmesi harikaydı. Seneye tekrar alabileceğim bir ürün oldu. Hem İstanbul'da havuzda, hem de Alanya'da sürekli kullandım (Tabi ki cildim güneşe alıştıktan sonra) Ayrıntılı yazısı şurada

Marmara - Kakao Yağı - Bunu da seyahat boy bronzlaştırıcı bir ürün ararken Watsons'da keşfetmiştim. Kokusu çok güzeldi, sadece bacaklarıma kullandım bu ürünü. Zaten ufaktı hemen bitti. Yazısı için şuraya tıklayabilirsiniz.


Yukarıdakiler yine Alanya'da bitirdiğim ürünler.

Kiehl's Creme de Corps Vücut Losyonu: Deneme boyu idi, bir iki kere kullandım, duştan sonra, nem vermesi güzel, nerdeyse kokusuz. Elimdeki vücut kremleri bitince şans verebilirim.

Biotherm - Lait Corporel -Vücut Sütü: 10 ml'lik bir deneme boydu bu da. Bunun kokusuna da yapısına bayıldım. Yaz vakti unutmazsam büyük boyunu alacağım, harika kokusu var ve nemlendirmesi çok iyi.

The Body Shop -Shea El Kremi: Çantamda duruyordu bu, mükemmel bir kokusu vardı, erkek arkadaşım bile alıp sürüyordu ellerine. Ama nemlendirmesi vasattı. Kokusu için tekrar alabilirim.

Selesta Isırgan Otlu ve Zeytinyağlı Bitki Şampuanı: Arındırmasını ve kokusunu sevdim.
Selesta Zeytinyağlı Vücut Şampuanı: Bu da oldukça güzel köpürüp iyi temizliyordu. Ancak ikisini de tekrar alırım diyebilecek kadar kullanamadım hemen bittiler.

Loccitane - Hydra Vital Face Tonik: Çok güzel bir tonikti, ilk kullandığımda biraz yanma hissettim ama sonraki kullanımlarda olmadı. Cildimi yumuşacık tutuyordu. Seyahat boyuydu, seyahatlerde bitti. Orjinal boyu her Loccitane ürünü gibi çok pahalı malesef :( Yazısı şurada.

La Prairie - Advanced Foaming Mousse - Temizleme Köpüğü - İşte çok severek kullandığım, elimdeki diğer temizleyiciler bittiğinde koşarak gidip alacağım bir temizleyici oldu. Yazısı şurada.

L'occitane - Precious Night Cream - Gece Kremi: Bunu da 2-3 kullanımda bitirdim. L'occitane'ın ürünlerinde zararlı kimyasallar yok ve tecrübe ettiğim kadarıyla gerçekten işe yarıyorlar ama bence biraz fazla pahalılar. Bu da o işe yarayan ürünlerden. Bu serinin leke tedavisi ve aydınlatma özelliği var, ben başka ürünlerini de kullanmıştım bu serinin, işe yaradığını söyleyebilirim.


Bir yığın parfüm denemesi. YSL - Black Opium bana biraz ağır geldi ama tam bir kış kokusu, 
Thierry Mugler - Alien parfüm işte bu harika bir koku ama malesef 10 kişinin 9u kullandığı için hoşlanmıyorum. Elie Saab ve Guerlain La Petite...adını hatırlayamıyorum, farklı parfüm kullanmak istediğim zamanlarımda çeşitlilik oldular :)


Sebamed - Balsam Deodorant: Bunun aynısının deo roll-on undan iki tane bitirmiştim, bu deodorant şeklindekini de görünce hemen denemek istedim, kokusu daha erkeksi geldi bana bir de ter kokusunu önlemede deo roll on olanı daha başarılı bence. Bir daha satın almam.

Vaseline - Aloe Veralı Sprey Vücut Nemlendiricisi: Bu da harika bir vücut spreyi. Kullanım kolaylığı, yaz vakti cildimi serinletmesi ve nemlendirmesiyle, şu ikinci şişesi hazır bekliyor.

Lapitak - Ayak Bakım Kremi: Yazın sandalet giymekten sertleşen ayaklarıma sık sık demeyim de aklıma geldiğince kullandım. Yumuşatması gayet iyi bir de çorap giyip yattığınızda sabaha gayet yumuşamız topuklarla uyanıyorsunuz :)


Sephora - Canlandırıcı Tonik - Seyahat Boy. Yazısı şurada. İşini güzel yapan, seyahatlerde kullanabileceğim güzel bir tonikti.

Sephora - Temizleme Sütü - Seyahat Boy: Yumuşacık, çok iyi temizleyen ve cildi aynı zamanda güzel nemlendiren bir süt. Yazısı için şuraya alalım :)

The Body Shop - Camomile Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici: Kirpiklerimi döktüğünden bahsetmiştim, temiz içeriği sebebiyle iki tane birden almıştım. Bu ikincisiydi, kirpiklerimi eskisi kadar dökmedi ama ben Diadermine Çift Fazlı Göz makyaj temizleyicisini tercih ediyorum. Bir daha almam, yazısı şurada.

Avene - Termal Su: Bütün yaz kullandım. Ayrıntılı yazısını şurada yazdım. Güzel bir ürün ama kışın çok fazla ihtiyaç duymuyorum.

Garnier - Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: Elimde şu an Bioderma H2O var, içeriği Bioderma kadar temiz değil ama fiyatı nerdeyse üçte biri kadar. Ve performansları aynı. Sanırım Garnier ile yola devam edeceğim.  Bu bitirdiğim 125 ml'lik ufak boyu idi. Sevdim kendisini :)

Sisley Anti Aging SPF 10 El kremi: Kokusu çok ağır, yapısı çok kıvamlı bir el kremiydi. Neyseki deneme boyuydu sevmedim.

H2O El Kremi : Makyaj Trendi alışverişlerinde verilen hediyelerdendi, iş yerindeki masamda kullanuyorum bunları ben, yapıları güzel, kokuları bir acayip geliyor ama güzel nem veriyor. Boyutu sebebiyle çok pratik ve şirin kendisi.


Sephora - Tek kullanımlık Narlı göz Maskesi : Bir kere kullandım, göz çevremi ferahlattı yani serinletti ama o kadar. Bir daha satın alacağımı sanmıyorum.

Ve bir yığın sample! 

En çok kullandığım ıslak mendiller ve makyaj temizleme mendillerini yukarda görüyorsunuz. Artık makyaj temizleme pamuğu olarak Benridense İpek pamukları tercih ediyorum, daha yumuşak ve cildimi tahriş etmiyor.

Ve yukarıda bu Bitenler yazısının iki makyaj ürünü :)

Essence -   Kaş ve Kirpik Maskarası: Bana yeterli geldi, kaşlarımı çok katır kutur yapmadan sabitledi, aşağıya düşmesini engelledi :)

Emily - Siyah göz kalemi: Her zaman söylerim, bu göz kalemlerinin fiyatına göre performansı muhteşem. Tavsiye ederim canı gönülden 2-3 TL civarında.


Essence - Koruyucu Base Coat: Her oje sürmeden önce mutlaka sürdüğüm bir koruyucu bu. Çabuk uhulaşmasa daha çok seveceğim.

Şelale - Besleyici Aseton: Küçük boy, seyahatlere götürmüştüm, performansı iyi fiyatı da iyi.

Parmex Aseton Nar Çiçeği: Her zaman elimin altında olan bir aseton bu da. Oje çıkarma performansından çok memnunum.

Flormar - numarasını bilemediğim bir oje: Katılaşmıştı, cart bir pembeydi, hangi akla aldığımı anlayamadığım bir üründü :)


Giovanni - Avokado ve Zeytinyağlı Saç Maskesi: Saçlarıma bunu ben saç kremi gibi uyguladım. Oldukça iyi yumuşatıyor ve nem veriyor, denk gelirsem alabilirim.

Giovanni - Brazilian Keratin ve Argan Yağlı şampuan - Kokusu ve nemlendirmesi çok iyi bir şampuan, indirimde denk geldikçe alıyorum.

John Frieda - Luxurious Volume -Saç Kremi - Uzun süredir benimle birlikteydi, artık saç kremi kullanmıyorum. Bu da iyi bir iş çıkarmıştı,  Ama artık saç kremlerinin çoğu silikon içerdiğinden almıyorum.

Urban Care - Biotin ve Keratin Şampuan - Saçlarıma çok iyi geldiğini söyleyebilirim ve hatta dökülmesini azalttı. Tekrar alırım, çok güzel gerçekten :)


Ve son olarak,

Le Petti Marseillais markasınında zeyintyağlı el sabunu. Harika bir kokusu vardı ve verdiği temizlik hissini çok sevdim.

Oriflame - Miami Spirit Duş Jeli: Harika bir kokusu, sıfır kalıcılık, duş lifiyle yüzeysel temizlenmek için idealdi :)

Duru Pefume - Bamboo Yaprağı Özlü Duş Jeli: Bunu Gratis bana hediye etmişti. Bayılarak kullandım, kokusu diğerlerine göre bir tık daha kalıcıydı.

My Burberry - Duş Yağı: Hafif köpürüp, nemlendiren bir duş jeli/yağı karışımıydı. Kokusu banyoda çok keskinken, çıktıktan sonra hafifliyordu, kalıcılığı yağ olması sebebiyle çok iyiydi. Ama kokusunu pek beğenmediğimden büyük boyunu satın almayı düşünmüyorum.

Evet, gördüğünüz üzere makyaj dışında yine, bir yığın şey bitirmişim, özellikle şampuan ve duş ürünlerini geçtiğimiz iki ay tatilde olmamdan mütevellit adeta içmişim :)

Siz neler bitirdiniz son zamanlarda?
Yorumlarınızı okumak isterim...

Sevgiler..
xoxo

4 yorum:

  1. Oh, okurken rahatladım. Ne cok şey bitmiş oyle, maşallah! L'occitane bana da pahalı geliyor, hâlâ hic bir ürününü almadım. Şeffaf kaş maskarası arayışındaysan Rival de Loop 'u oneririm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, makyaj malzemesi bitmiyor ama, cilt bakımı, saç ve vücut bakımı ürünleri çok çabuk gidiyor..Essence'ı bulduğum yerde yedeklemiştim, şu an yine onla devam ediyorum! Ama bitince Rival de Loop'a bakayım, teşekkürler canım :))

      Sil
  2. Şu Garnieri bir ben sevemedim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa neden ki? Hassasiyet mi yaptı cildinizde?

      Sil