Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

25 Kasım 2012 Pazar

L'OCCITANE IMMORTELLE ESSENTIAL TONİK

Farkındayım bugün hızımı alamıyorum ama önceden fotoğraflarını çektiğim için zor olmuyor postları girmek :) Bu yazıda da cilt bakım rutinimin -ki daha sonraki bir postta bunu ayrıntılı ve sıralı bir şekilde vermeyi düğünüyorum - son adımını sizlerle paylaşmak istedim.
L'occitane Immortelle Essential Yüz Toniği.

Bu tonik aslında "Face Water" : Yüz Suyu olarak geçiyor ama ben tonik olarak adlandırıyorum.

L'occitane'ın Immortelle serisi aslında leke tedavilerinde öneriliyor. Immortelle (Muhtemelen Immortal : Ölümsüz) : Ölmez otu olarak adlandırılıyor. Kendi sitesinde yazan açıklamaya göre:
"Ölmez Otu (Immortelle) Immortelle (Ölmez Otu) ölmeyen bir çiçek olarak bilinir çünkü bu çiçek kuruduğunda bile rengi ve formu aynı kalır. L'OCCITANE bu bitkideki serbest radikallere ve kırışıklara karşı savaşan değerli bir esansiyel yağı seçerek çıkarmayı başardı. Immortelle serisi cilt için tam bir anti- aging önerisi sunuyor."
Tonik içinse: "Alkol içermeyen bu tonik, Ölmez Otu çiçek suyu yönünden ve anti-oksidan yeşil yaş özü yönünden zenginleştirilmiştir. Cildi ferahlatır, pürüzsüzleştirir ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Cilt rengi eşitlenir, mükemmel şekilde temizlenir ve günlük bakımlara hazır hale gelir."

Bu açıklamalar içerisinde anti-aging özelliğini hissettim mi şimdilik hayır ancak leke tedavisi yani cilt rengi tonu eşitlemesini hakkıyla yerine getiriyor.

Benim her yaz malesef dudak üzerinde ve göz çevresinde ve biraz da alnımda güneş kaynaklı koyu lekeler oluşuyor ve bu lekeler bronzlaşmış tenimin rengi açılıncaya kadar geçmiyor. Bu aydınlatıcı tonik dudak üzerimde leke bırakmadı, her gece ve sabah kullanıyorum, pamuğun üzerine az miktarda almam yeterli oluyor.

Dediğim gibi L'occitane tamamen bitkisel/doğal içeriklere sahip gerçekten güzel ürünlere sahip bir marka ancak bana biraz pahalı geliyor.

Bu ürün 200 ml ve 57 TL, kendi internet sayfasından ve L'occitane mağazalarından edinebilirsiniz. Leke problemi yaşayıp, aydınlık bir cilde kavuşmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Mutlu Pazar'lar herkese :)

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Benimde dudak çevremde garip bi leke oluşmaya başladı ve çilliyim. bu tonigi yeni aldım ama buna destek olarak birde krem almak istiyorum.Bu markanın "imm. Precious Cream" ini mi yoksa "imm Bright Moisture Cream" ini mi almalıyım??
    ayrıca tonigi silip üstünebu kremimi sürüyoruz yoksa bekiycez mi biraz? bide sabah güneş kremini nası sürcez bunların üstüne:)))

    teşekkürler şimdiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adsız:)

      Geç cevabım için kusura bakma lütfen. Öncelikle benim de dudak çevremde güneş kaynaklı yazın azıtan bir lekem var, ben yaz sonundan itibaren bu toniği kullandım, ama şöyle de bir gerçek var ki birşey kullanmasam da yaz mevsiminden sonra benim lekem açılıyor. Muhtemelen bu tonik yardımcı olmuştur ama tam da etkili mi bilemiyorum. Bunun yanı sıra precious krem testerlarını kullandım ve çok memnun kaldım.

      Ancak leke üzerinde etkisi olup olmayacağını bilemiyorum, çünkü dediğim gibi kış aylarında lekem kayboluyor. Ben kokusunu, dokusunu ve doğal olmasını çok beğendim. Benc sen de bu kremden bir tester alabilirsin (birkaç tane). Ona göre karar verirsin. Kullanım ise ben olsam toniği önce pamuğa döker sonra yüzümü siler ve yüzümün toniği emmesini beklerim. Sonrasında nemlendiriciyi sürer yine 5-10 dk bekledikten sonra güneş kremimi sürerdim.

      Ama bana iyi gelen sana iyi gelmeyebilir, ben kendim için konuşuyorum hep buradan ve kesinlikle dermatologa gitmeni öneririm. Ben gittim, çünkü cildimizi bizden iyi biliyorlar..

      Sevgiler...Lekesiz günler :))

      Sil