Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

8 Şubat 2015 Pazar

La Prairie Advanced Marine Biology Eye Gel ǀ Göz Çevresi Bakım Kremi


Sırada bahsetmek istediğim ve aldığımdan beri performansından oldukça memnun kalarak kullandığım bir göz çevresi bakım kremi var.

Kendisinden 2014 yılı Bakım Favorileri yazımda da bahsetmiştim. Birazcık :)

Şimdi biraz daha yakından tanıyalım :)

La Prairie Advanced Marine Biology Eye Gel





Yüzüme krem sürmeyi ihmal edebilirken, göz çevremi asla nemsiz bırakmamaya çalışıyorum (Yalan! Birkaç gündür yüzüme hiçbirşey sürmeden sadece temizleyip öyle yatağa giriyorum :)) Bu sebeple göz çevresi kremleri benim için çok önemli. Yaş almaya da başladıkça, kırışıklıklara daha yatkın hale geleceğimi bildiğimden biraz daha etkili, sadece nem vermeyen ve anti-aging özellikli göz çevresi kremleri araştırıyorum.

Bu yazıda bahsedeceğim anti-aging özellikli değil ama şu yazıda bahsettiğim gece için kullandığım ablası sağlam bir anti-aging özelliğine sahip.

Ben bu kremi, sabahları yüzümü yıkayıp temizledikten sonra, göz çevreme pıt pıt pıt şeklinde yüzüm parmağımla masaj yaparak uyguluyorum.

Ürünün vaadi, şişlikleri indirmek, yatıştırmak ve forma sokmak. Ben forma sokup sokmadığını anlamıyorum ama şişlikler üzerinde bir etkisi oluyor evet.

Sabahları kullandığımda, daha sonra giyinmeye odama gidiyorum, 5 dakika içerisinde emilmiş oluyor ve makyajıma başlıyorum ve aynaya baktığımda beni rahatsız eden şiş görüntü orada olmuyor.

Aşağıda içeriğini görebilirsiniz. Paraben yok. Gerçi ben içerikten anlamıyorum, ama bazı okuyucular/izleyicilerim merak ettiği için artık ürünlerin içeriğini de burada paylaşmaya çalışıyorum.

Mesela Kafein varmış içeriğinde, bu sanırım uyandırıcı/canlandırıcı bir etki yaratıyor.


Pompalı bir şişede ve sanırım en sevdiğim özelliği bu, ürün 15 ml. Klasik her göz çevresi kremi gibi. İki gözüme de birer pompa yetiyor. Nemlendirmesi güzel, emilimi iyi.

İçerisindeki açıklama kağıdında yazanları da size çevirmek istiyorum:

Neler yapıyor/Vaatleri neler?

İçeriğindeki yeşil Mikroalgler, cildin doğal kolagen ve elastin üretimini arttırarak göz altlarının elastikiyetini arttırıp, forma sokarken, koyu halkaların görünümünü azaltmayı sağlıyor.

Silikon Elastomer, ince çizgi ve gözenek görünümünü azaltıp ipeksi bir doku sağlıyor.

Yüzeysel kırışıklıklarn sayısını azaltmaya, cildin nemliliğinin artmasına ve tonunun eşitlenmesine yardımcı oluyor.

İçeriğindeki esmer buğday mumu (??) (Buckwheat wax), göz altındaki şişliklerin inmesine yardımcı oluyor. Kafein ise göz altındaki bu su tutulumunun azaltılmasını sağlıyor. Göz altı şişliklerimizden sanırım su tutulması/ödem olarak bahsedilmiş.


Makyaj altına uygulayabiliyorum. Makyajımı dağıtmıyor. Emilimi iyi, bitince tekrar alır mıyım? Evet. Ürünü her iki göze birer pompa sıkıyorum. Aşağıdaki kadar geliyor. Yapısını görebilirsiniz, jel yapıda. Güzel bir ferahlık hissi de veriyor.


Anti-aging etkisini tabi ki gözlemlemedim. Ama kapatıcı uygularken göz altlarımı nemli tutması sabahları benim önceliğim olduğundan bu kremi oldukça sevdim.

Satış fiyatı 260 TL. Sevil ve Sephora'lardan edinebilirsiniz.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder