Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

9 Haziran 2015 Salı

MAC І Kohl Power Göz Kalemi І Feline

Herkese merhaba :)

Bugün nispeten güneşli ve sıcak bir gün. Bu güzel günde güzel ve kaliteli bir göz kalemi hakkında yazmak istedim! :)

MAC  -  Kohl Power Göz Kalemi - Feline


 


Belki çok defalar yazdım ama evden dışarı ne yapmadan çıkmıyorsun sorusunun cevabı benim için mutlaka "göz makyajı" olur. Cildime hiçbir şey sürmeden yaşayabilirim ama gözlerimde bir kalem (en azından alt kirpik diplerinde) olmadıkça, aynaya her baktığımda kendimi ölü gibi hissediyorum. 

İki ayda bir yazdığım Bitenler yazılarında da mutlaka bir veya iki tane göz kalemi bitmiş oluyor. Benim vazgeçemediğim makyaj malzemem siyah göz kalemi diyebiliriz. Bu sebepten, en bir simsiyah ve en yumuşak göz kalemi arayışım genelde evde X tane (x >25) göz kalemi bulunmasına yol açıyor. 

Bu yumuşak ve simsiyah göz kalemlerinden biri benim için MAC'in Kohl Power serisinden Feline isimli siyah göz kalemi. 

Normalde MAC göz kalemlerinin baskıları beyaz/gümüş renkte oluyor. Ama ben bu kalemi hangi koleksiyon olduğunu hatırlamıyorum, bir koleksiyonda repromote yani tekrar çıkardıklarını görünce üzerine atlayarak satın almıştım. Sonradan öğrendim ki bu arkadaş kalıcı seriye geçmiş! :) Altın renkli yazıları yüzünden 5 TL fazla ödemiş bulundum. Olsun, napalım :)


Feline'i tanımlamam için bir kelime verilse şu olur: yumusiyah! Yani evet hem yumuşak hem de simsiyah bir göz kalemi!



Aşağıda ne kadar yumuşak olduğunu zaten kalemtraşla açarken ağzı yüzü kaymış bir şekilde sivrilmesinden anlayabilirsiniz kalemin! Gerçekten çok yumuşak, öyle ki bir gözümün üst kirpik dibine hat çektiğimde kalemin ucu tombullaşıyor! Evet hakimiyeti biraz zor ama renk, simsiyah!

Bu göz kalemi ile göz kapağınıza renk eşitsizliklerinizi kapatacak bir far sürüp, üzerine bununla kirpik diplerine bir hat çekip biraz dağıtarak çok kolay dumanlı ve aynı zamanda sade bir göz makyajı yapabilirsiniz :)

Ben açıkçası, farla renk geçişleriyle fazla uğraşmak istemediğim zaman, ten rengi bir far, kirpik diplerine bu kalem ve bu kalemi minik bir fırça ile dağıtarak 5 dakikada göz makyajımı tamamlıyorum. Bol rimelle, hem güzel hem de çok uğraşmadığınız bir göz makyajı oluyor. :)


Rengini aşağıda kolumun iç kısmında görebilirsiniz: Simsiyah - net!
:)


Şimdi gelelim sonuca:

Artı yönleri:

+ Simsiyah
+ Yumuşacık
+ Dumanlı göz makyajı yapmanıza, karıştırmaya çok müsait
+Siyahlığı silinmiyor hiç

Eksi yönleri:

- Yumuşacık, çok yumuşak dolayısıyla erken biter her gün kullanılırsa
- Yumuşaklıktan kaynaklanan hakimiyet zorluğu
-Fiyatı
-Bazen alt kirpik içi hattından, akma yapabilmesi (waterline denen bölgeden)

Artı ve eksi yönleri eşit çıktı şimdi yazınca, ama sanırım bu kalemi alan benim gibiler, verdiği rengin net siyahlığına ve de o siyahlığın saatler içerisinde sönükleşip gitmemesine tav oluyorlar.

Şu an MAC Online'da bu kalem 49 TL'ye satılıyor. Yumuşak ve simsiyah bir göz kalemi arayışınız varsa tavsiye ederim ;)

Güzel bir gün dileğiyle

Sevgiler

xoxo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder