Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

24 Eylül 2015 Perşembe

Chanel - Joues Contraste Powder Blush - 82 Reflex ǀ Allık İncelemesi


Herkese günaydın günaydın!

Kurban Bayramının ilk gününden merhaba :)

Herkese sevdikleriyle, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim...

Bugünkü yazımda benim için  manevi değerinin oldukça fazla olduğu bir allıktan bahsedeceğim.

Chanel - JC Powder Blush - 82 Reflex


Bu allığı ben sanırım 2012 yılının Eylül ayında satın almıştım. Manevi değeri ise allığın benim doktora tez savunmamdan sonra almış olmamdan kaynaklanıyor. Çok zor bir sınavdı ve kendimi ödüllendirmek istemiştim. Ne zaman elime bu allığı alsam o zamanları hatırlarım.

Şimdi gelelim allığa! Öncelikle bu allık Chanel'in fırınlanmış (baked) allık serisi olan Joues Contraste takımının lideridir diyebilirim. 

Hatta abartmadan söyleyim, Chanel allık dediğiniz zaman ilk akla bu Reflex ismi gelir.  Bu allıklar 4gr. Ve yapıları biraz üretim şekilleri sebebiyle sert. Yani parmağınızı dokundurur dokundurmaz ürün gelmiyor. Ancak yanıltmasın ki bu rengin pigmentasyonu kötü...

Kesinlikle değil...

Ambalajından bahsetmeye gerek yok sanırım, alıştık artık, siyah bir kap ve beyaz Chanel logosu ve kadife bir kese ile birlikte geliyor ürün.

Alalı çok uzun zaman olduğu için dış kabını atmışım, fotoğrafı yok :P

Kutu içerisinden bir de dandik bir allık fırçası çıkıyor ki bununla uygulama yapmak imkansız, işte atamaıyorum da öyle duruyor.

Aşağıda allığın rengini görebilirsiniz. Biraz koyu gibi çıkmış ama diğer resimlerde rengini tam yansıtabilmişim.


Allığın tipinden de zaten, yapısının yumuşacık olmadığı anlaşılıyordur sanırım. Pigmentasyonu dediğim gibi iyi, ancak fırınlanmış bir yapıda olduğundan bitirmesi çok zor bu allıkların yani yüzeyden yüzeyden eriyip gitmiyor. Bu sebeple fiyatı ne kadar yüksek olursa olsun verdiğiniz paraya değer.

Aşağıda ben alalı 3 sene olmasına rağmen bombesini kaybetmemiş bir allık görüyorsunuz ve üstelik oldukça fazla kullanmama rağmen!

Bu allığın rengi için içerisinde altın ışıltılar olan mercan-somon gibi diyebilirim. Hatta öyle ki, NARS - Orgasm, the Balm Hot Mama renklerine benziyor. O takımdan yani :)

Her cilt rengine gideceğini düşünüyorum bu allığın. Bir de güzel yanı bu allığı kullandığınızda aydınlatıcı kullanmanıza gerek kalmaması. Öyle ki, sürdüğünüzde içindeki o altın ışıltılar yanağınıza çok güzel bir aydınlık veriyor. ;)


Rengini aşağıda parmak uçlarımda yakın çekim yaparak göstermek istedim. İşte böyle de güzel bir renk :)



Bronz tenlerde ayrı güzel, beyaz tenlerde ayrı güzel duracaktır. Yalnız arkadaki allığın üzerindeki minik deliklere (fırça darbelerinden oluşmuş) dikkatinizi çekmek isterim. Çok kullandım bu allığı ben, çok uzun süre gidiyor.



Sonuç olarak, kalıcılığı mükemmel, renk vermesi mükemmel, yapısı biraz sert ancak çok uzun yıllar kullanabileceğiniz bir allık bu!

Ha, bir de gül kokuyor kendisi mis gibi. Alalı 3 sene oldu, hala da kokuyor. Diyeceksiniz ki "e kardeşim 3 sene oldu hiç mi bozulmadı?" Bozulmadı hayır..Ne yapısında, ne kokusunda bir değişme gözlemlemedim. Serin ve kuru bir ortamda sakladığım için de sanırım bitene kadar kullanırım.

Biraz fazla övmüş olabilirim bu allığı ama çok sevdiğimdir, kıymetlimdir. Sizi asla yarı yolda bırakmaz :)

Fiyatı şimdi Sevil'in internet sitesinden baktım 143 TL olmuş, ben üç sene önce 110 TL ye almıştım sanırım. 

İşte böyle..Sizin böyle gönül bağınızın olduğu allıklarınız var mı?
Varsa okumak isterim.

Sevgilerimle..
xoxo

1 yorum:

  1. bende ikinci refleximi kullaniyorum ve hala bayiliyorum...seftali tonlari sevenler icin bence en harika allik...nasrs orgasmi da almisligim var ama bitiremedim o kadar fazla renk veriyorki bi turlu sevemedim...reflex ise seftali tonlarinda bir numara..hem hafif,hem fresh hem dogal hemde farkedilir bir bitis sagliyor bence...

    YanıtlaSil