Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

30 Eylül 2015 Çarşamba

MAC - Viva Glam I - Ruj İncelemesi

Günaydın!

Sanırım İstanbul, Ankara feci yağmurlu ve soğukmuş, burada yani Alanya'da sabah saat 8 civarı gök gürültüsü ile uyandık ve hafif bir yağmur yağdı ama şu an hava günlük güneşlik.

İstanbul'u düşündükçe burayı nasıl bırakıp gideceğim diye daha beter üzülüyorum. Bana bir ömür böyle sakin ve basit bir şekilde yaşarım gibi geliyor.

Neyse...

Güzel bir rujdan bahsetmek istiyorum. Rujları çok seviyorum ve dayanamayıp zor kullanacağım renklerden olsa bile alıyorum.

Benim dudaklarım dolgun değil, özellikle üst dudağım alt dudağıma göre daha ince ve kırmızı ruj yakıştıramıyorum kendime. Sürsem de tedirgin dolaşıyorum, herkes bana bakıyormuş gibi geliyor vs vs.

İşte karşınızda sizi korkutmayacak bir kırmızı:

MAC - Viva Glam I


Bu rujun yani Viva Glam serisinin en önemli özelliği, bu rujların satışlarından elde edilen gelirin 1994 yılında kurulan MAC Aids Fonuna aktarılması.

Dolayısıyla bu seriden aldığınız rujlar ile Aids fonuna katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Bence çok güzel bir düşünce. Keşke her markanın böyle serileri olsa.

Rujumuzdan bahsedecek olursak, klasik mermi şeklindeki MAC ruj kaplarından ödün verilmemiş ancak orta kısmı yani kapağın kağandığı kısımdaki metal şerit kırmızı. Viva Glam serisinde bu kısım kırmızı, tek fark bu...



Rengi ise, benim çekinerek sürdüğüm renk olan kırmızının bağırmayanı! Edepli uslu duranı bu renk içerisindeki kahverengi alttonda dolayı dudaklarınız "ben burdayım!" demiyor.

O sebeptendir ki benim gibi kırmızı renge tedirginlikle yaklaşanlar için kullanımı rahat bir günlük kırmızı diyebilirim.


Rengini yukarıda ve aşağıda görebilirsiniz. MAC'in mat bitişli serisinden olmasına rağmen dudaklarıma lip balm uygulamadan bile sürdüğümde dudaklarımı kurutmadı. Bence mat bitişli olsa da oldukça kremsi bir ruj bu, sürümü çok kolay. Bu yüzden çok sevdim :)


Aşağıda kolumun içerisindeki duruşunu görebilirsiniz. Kalıcılığı çok iyi bu rujun. Genelde en nefret ettiğim şey rujların özellikle dudağımdan farklı renkteki rujların, alt dudağımın iç kısmında silinip gitmesi ve dış köşelerinin kenarlarının kalmasıdır. İğrenç bir görüntü bence. Bu rujda birşeyler yiyip içmeme rağmen böyle bir durum yaşamadım.

İş yemeklerinde, günlük, toplantılarda, kokteyllerde çekinmeden sürdüğüm bir ruj oldu kendisi. :)

Aşağıda ise dudaklarımdaki duruşunu görebilirsiniz. Rengi çok cart bir kırmızı değil gördüğünüz gibi. Çok dikkat çekici olduğunu düşünmüyorum. Öyle değil di mi? :P (Yazar burada bir an kendinden emin olamadı :P)



MAC rujların son zamlarla fiyatı 58 TL'ye ulaştı. MAC mağazalarından veya MAC Online alışveriş sitesinden bu ruju satın alabilirsiniz.

Şimdi gözüm MAC Chili'de...Bakalım :)

Siz ne düşünüyorsunuz bu ruj hakkında?

Ya da genel olarak kırmızı rujlarla ilgili düşüncelerinizi bekliyorum sizden.

Güzel bir gün olsun..
Sevgiler
xoxo

2 yorum: