Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

23 Mart 2016 Çarşamba

Chanel | Illusion D'Ombre Velvet | Long Wear Luminous Matte Eyeshadow | Melody | Krem Far İncelemesi

Herkese günaydın!

Güne pamuk gibi bir krem far yazısıyla başlamak istiyorum :)

Chanel - Illusion D'ombre Velvet - Melody

Genel olarak Chanel'in krem farlarını yani bu Illusion D'Ombre serisini ne kadar sevdiğimi her fırsatta dile getiririm.

Daha önceden yazmış olduğum farklı renklerdeki Illusion D'Ombre yazılarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz!


Elimde şu an tam emin olmamakla birlikte ya 6 ya da 7 adet rengi var bu serinin. Bu krem far serisinin genelde renkleri hep ışıltılı/parlak renkler. 

Geçtiğimiz aylarda Chanel, bu krem far serisine bir de mat (velvet) bir renk ekledi, o da bugünkü yazımızın konusu olan "Melody" rengi. Tabi bunu gören ben durur muyum? Anında koşup satın aldım! :)



Açıkçası Melody renginin limitli üretim mi? yoksa kalıcı koleksiyonda mı olup olmadığını tam bilmiyorum. Emin değilim, rengi beğenirseniz eğer Sephora/Sevil Chanel standlarını bir karıştırmanızı tavsiye ederim! :)

Melody de diğer ışıltılı kardeşleri gibi cam bir kavanozda(!) geliyor :) Gramaj olarak diğerleriyle aynı 4 gr. ve açıldıktan sonra 12 ay içerisinde kullanılması gerekiyor. 




Renginden ve yapısından bahsetmek gerekirse, gerçekten kadife gibi bir yapıya sahip, yumuşacık pamuk gibi. Aşağıdaki tırtıklı, pütürlü görüntü sizi yanıltmasın parmağınızı dokundurduğunuz anda bu pütürlü yapı kayboluyor. Melody, şeftalilik içeren bir krem/şampanya rengi çok hafiften rose/gold a çalıyor ama ışıltısız bir şekilde :)



Ben bu farı, bazen tek başına kullanıyorum ancak çoğu zaman sıcak tonlarda göz makyajı yapacaksam baz olarak kullanıyorum. Tek başına kullanıp, üzerine siyah göz kalemi veya kahverengi göz kalemi kullandığınızda oldukça basit ve fresh bir göz makyajı elde ediyorsunuz :)

Aşağıda kolumun iç kısmındaki duruşunu görebilirsiniz. Renk kabında durduğundan daha açık duruyor cilde uygulandığında ancak göz kapağımda rengi daha net belli oluyor.. Kalıcılık muazzam , zaten, bu yüzden far bazı olarak kullanıma müsait. MAC Paintpotlar gibi. .)


Aşağıda ise göz kapağındaki duruşunu görebilirsiniz. Tam olarak böyle uyguluyorum ben, varla yok arası hafif şeftalimsi bir gölge veriyor. Bu makyajı dış köşelere koyu kahverengi gölge vererek canlandırabilirsiniz veya böyle de bırakabilirsiniz. Üstüste birkaç kat uyguladığınızda renk daha belirgin hale geliyor ancak aşağıdaki ton bana yetiyor. 


Illusion D'Ombre krem farlarının fiyatları son hatırladığım kadarıyla 110 TL civarı idi. Açıkçası bunlar Maybelline Color Tattoo veya MAC Paintpotlar varken çok gerekli krem farlar değiller. Ancak benim Chanel ile olan gönül bağım (:P) ve de tabi bu seriden ilk defa bir mat far bulmanın heyecanı ile satın almış oldum. Pişman mıyım? Hayır, çünkü kalitesinden, yapısından,renginden ve kalıcılığından çok memnun kaldım :)

Siz de Chanel Illusion D'Ombre krem farları Sephora ve Sevil mağazalarında bulabilirsiniz .)

Sevgiler!

2 yorum:

  1. Rengi çok beğendim! Açıkçası Chanel'in diğer krem farları benim için fazla simli olduğundan pek ilgimi çekmemişti; fakat, bu çok hoşuma gitti. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mirage ve Ebloui ama mükemmel farlar. Sim yok içlerinde mükemmel ışıltıları var :) aklına girmek gibi olmasın ama google görsellerden bir bak derim :) Bu mat ve daha doğal tabi, bu da güzel! hepsi güzel!! :PP Teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil