Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

24 Mart 2016 Perşembe

Hourglass Ambient Lighting Blush | Mood Exposure | Allık Incelemesi ve Muadili

Hazır vaktim varken,bugün bir yazı daha yayınlamak istedim! :)

Hourglass - Ambient Lighting Blush - Mood Exposure Allık 



Bir önceki yazımda bahsettiğim Max Factor - Creme Puff Nude Mauve allık işte bu yazımızın konusu olan Hourglass - Mood Exposure allığın muadili :)  Ancak önce gelin biraz Hourglass allıklardan bahsedelim.

Hourglass Amerikan menşeili bir kozmetik markası. Allıklarının en önemli özelliği ise seçtiğiniz rengin kendi ürün skalasındaki Ambient Lighting pudralarıyla farklı oranlarda harmanlanarak oluşturulmuş olması. Şöyle söyleyim: Benim seçtiğim Mood Exposure rengi içerisindeki beyaz bölgeler aslında Hourglass Ambient Lighting pudralardan elde edilmiş :)

Dolayısıyla allık sayesinde verdiği rengi, içerdiği pudra tabanlı kısmıyla daha aydınlık daha ışıltılı hale getiriyor bu proses/bu yapı :)



Hourglass kapları çok şık, parmak izi gösteren, altın renkli kaplar. Kapak kısmında büyükçe bir aynası bulunuyor.


Allıkların gramajı 4.2 gr ve açıldıktan sonra 12 ay içerisinde kullanılması gerekiyor.

Aşağıda açık halini görebilirsiniz. Açıkçası çok istiyordum bu allıklardan satın almayı ancak, ülkemizde satılmadığından ulaşması biraz zor oldu benim için :(

Neyse o konuya sonra gelelim

Seçtiğim renk, Mood Exposure gördüğünüz üzere nude-açık kahverengi tonlara sahip bir leylak rengi olarak tanımlanabilir. Kendi sitesinde "Soft Plum" olarak tariflenmiş bu renk! :)

Aşağıda ve yukarıda  gün ışığında çekilmiş fotoğraflarda renk tam olarak gözüküyor. Aşağıda ve yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz açık renkli kısımlar işte Hourglass'ın Ambient pudraları! :)


Yapısına gelecek olursak tıpkı Max Factor - Creme puff allıklar gibi tozutma sorununa sahip, ama Max Factor kadar değil. Yapıları yumuşacık ve Max Factor'e göre biraz daha ince!

Pigmentasyon ise söylenecek söz yok, şahane :)

Aşağıda ise direkt güneş ışığı altında rengini görebilirsiniz:

Burda ışıltılar direkt göze çarpmasa da içerdiği pudra kısmından kaynaklı ciltte kendiliğinden doğal bir aydınlığı oluyor bu allıkların :)


Aşağıda ise yine bileğimin iç kısmında duruşunu görebilirsiniz. Max Factor Nude Mauve rengine göre bir tık daha açık olsa da yanakta kesinlikle ayırt edilmiyorlar! :)



Aşağıda ise yanağımdaki duruşunu görebilirsiniz. Diyebilirsiniz ki? " E bu allık soğuk alttonlu bir leylak-kahve iken neden sende böyle durmuş?" malesef benim sıcak alt tonlu bir cilde sahip olmam ve yanaklarımın kendiliğinden hafiften kızarıklığı sebebiyle allıklar kaplarındaki halinden bir tık daha sıcak durabiliyor :/

Ancak yine de ben aşağıda elde ettiğim rengi seviyorum, bu renk de kesinlikle kontür gerektirmiyor. Oldukça pratik cilde verdiği rengin yanı sıra güzel bir aydınlık da katıyor :)


Ve son olarak aşağıda Max Factor Creme Puff  -  Nude Mauve allık ile karşılaştırması bulunuyor. Her ikisinin bileğimin iç kısmındaki duruşu aşağıdaki gibi. Dediğim gibi, Hourglass bir tık daha açık olsa da bu açıklık yanağa uygulamada kesinlikle farkedilmiyor.


Hourglass markası ne yazık ki ülkemizde satılmıyor. Normalde Amerika satış fiyatı 38 $ olan bu allıkları biraz daha yüksek fiyatlarla instagram hesapları üzerinden satın alabilirsiniz.

Ancak bunun yerine Max Factor - Nude Mauve rengini tercih ederseniz (en azından Hourglass'ın bu rengi için), emin olun yüzünüzde bir farkı olmayacaktır :) Üstelik Watsons/Gratis indirimleriyle Max Factor Creme Puff allıkları daha da uygun fiyatlı satın alabilirsiniz :)

Siz Hourglass markası hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi ürünlerini seviyorsunuz? Almak istediğiniz ürünleri var mı? Yorum olarak bırakırsanız sevinirim :)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Sevgiler :)

xoxo

2 yorum:

  1. Hourglass markasının ambalajları çok şık ama fiyatları yüksek maalesef :(

    YanıtlaSil
  2. Bende de Dim Infusion allığı var. Aynı şekilde MF'nin bir allığını muadil olur mu diye almıştım; ama yapılarını hiç benzetemedim ben... Hourglass allığımın yapısına ise resmen aşığım. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil