Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Clinique І Superdefense CC Cream SPF 30

Haftanın ilk iş gününden herkese merhaba! :)

Clinique markasına ait cilt bakım ürünleriyle pek anlaşamadığımı söylemiştim. Ancak makyaj ürünlerinde sevdiğim ürünler yok değil.

Bunlardan biri:

Clinique - Superdefense CC Cream - SPF 30


Bu yazıda bahsedeceğim ürünün boyutu sanırım delux boy, 15 ml'lik gramaja sahip. Bu CC krem furyası ortalığı kasıp kavururken Clinique kendi sitesinde bu boyunu 25 TL'den satışa çıkarmıştı ben de merakımdan sepete atmıştım!

Aslında alalı uzun bir zaman oldu ancak oldukça kesik kesik kullandığımdan bitiremedim.

Şu an ise 3/4 ü bitmiş durumda. Düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim :)


Satıştaki ürünün renk seçenği yoktu, tek renk seçeniği vardı. Dolayısıyla bendeki rengi Light-Medium. Sanırım herkese uyum sağlasın diye orta karar bir renk seçmişler. Kışın koyu gelirse de eğer iyice yedirerek uygularım diyerek satın almıştım.

Renginden başlayalım, normalde ten rengim NC 15-20 mac mineralize fondotende ise NW18 civarı dolaylarındadır. Bu renk bana biraz koyu geldi açıkçası. Renk içerisinde belli bir küllü, gri ton bulunuyor.

Yüzüme iyice yedirdiğimde bu renk farklılığı ortadan kayboldu. 

Yapısı akışkan değil, aşağıda da görebilirsiniz. Hatta biraz kıvanlı bir yapısı var, dolayısıyla ben cildime yedirmek için ve pürüzsüz gözükmesi için biraz fazla uğraşıyorum. 

Kış aylarında yaşadığım bu ton farkını bu arada, şurada yazısını yazdığım Chanel'in Sheer Illuminationg Base bazı ile bu CC kremi karıştırarak çözmüş oldum. Şu an yaz ayındayız ve ben tatillerden dolayı oldukça bronzlaştım, tek başına bu kremi kullandığımda yüzümden bir iki ton açık bir renk elde ettiğim için, kullanmıyorum. Sonbaharda yüzümün rengi açılmaya başladığında elim yine bu ürüne gidecek :)


Aşağıda elimin üzerindeki duruşunu görebilirsiniz :) Görüldüğü üzere oldukça kıvamlı bir ürün.


Yapısı kıvamlı ancak biraz sabırla yedirildiği takdirde ciltle çok güzel bütünleşiyor. 

Örtücülüğü orta karar diyebiliriz, cilt kusurlarını kapatmaktan ziyade cilt tonunuzu dengeleyip, renk eşitsizliklerini gideriyor. Zaten CC kremlerin çıkış amaçları da buydu. Color Correcting sanırım açılımı :)

Aşağıda da görüldüğü üzere, kapatıcılıktan çok düzgün bir renk eşitliği sağlanmış cilt görüntüsü elde ediyorsunuz :)

Benim cildimde sivilcelenme, gözenek tıkama gibi problemler olmadı. Tek  başına kullandığımda daha bir mat görüntü verirken içerisine Chanel'in aydınlatıcı bazını karıştırdığımda (kışın rengime uysun diye) daha bir glowy görüntü sağladı.

Tekrar alacağım bir ürün mü? Sanmıyorum çünkü artık aklıma çok çok akışkan ve ince yapılı ve de gözeneklerimi boğmayacak fondotenler yatıyor.

Ancak BB veya CC krem arayışı içerisindeyseniz, bu ürüne göz atmanızı tavsiye ederim bütün vaatlerini yerine getiriyor :)


2 yorum:

  1. bunu almamıştım clinique ürünleri ile çok anlaşamıyorum diye ama iyiymiş sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok anlaşamıyordum ancak bu CC kremi oldukça beğendim :)

      Sil