Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

22 Temmuz 2015 Çarşamba

NARS Guy Bourdin | One Night Stand Allık Paleti

Haftanın ortasında sizin için bugün birden fazla yazı yayınlamak niyetindeyim :)

Günün ikinci yazısı, yine eski koleksiyonlardan ama bu sefer benim makyaj koleksiyonumda çok çok sevdiğim bir parça olduğu için yazısını yazmak istediğim bir ürün.

NARS - Guy Bourdin One Night Stand Allık Paleti



NARS bu paleti, sanırım 2013 Aralık ayında yılbaşı koleksiyonunda piyasaya çıkarmıştı. Nasıl olay olmuş ve arzu nesnesi haline döndüğünü çok iyi hatırlıyorum. Hatta ben öğle arasında iş yerinden çıkıp Astoria Sephora'ya giderek daha doğrusu koşarak satın almıştım :) Ama bu kadar istenmesinin de bir sebebi var tabi ki :)

Palet içerisinde bir tane aydınlatıcı, bir tane bronzer ve dört tane allık bulunuyor. Allıklardan biri mat. Normalde NARS allıklarının gramajları sanırım 4.8 gr ve fiyatları 80 TL civarında ancak bu paletin fiyatı ise 150 TL idi. Her bir allığın gramajı ise 4 gr. İnanılmaz uygun bir fiyata 6 tane allık sahibi olmak çok daha mantıklı tabi ki:)

İşte 2013 sonunda bu palet yok satmıştı. Biliyorsunuzdur NARS her sene, Aralık aylarında çok güzel setler, paletler çıkartıyor. Ancak açıkçası mesela geçen sene çıkardığı paleti sevmemiştim ben. Guy Bourdin yani bu yazının kahramanı olan palet bence son 3 senedir çıkan en iyi palet diyebilirim. (Yüz paletlerin içerisinde tabi ki)


Ürüne gelelim, klasik NARS ambalajı, toz ve kir gösteren, kauçuk süetimsi. Kaçış yok :) Ancak dokusu hoşuma gidiyor. Sanırım hemen hemen herkes bu şekilde düşünüyordur :)

Paletimizin içine şöyle bir göz atalım :)




Tüm fotoğraflar gün ışığında çekilmiştir. Bu paletin bu kadar tutmasının sebebi bence, içerisindeki renklerin sürekli olarak kullanılabilecek, çok çok kullanışlı renklerde seçilmiş olmasıydı.


Palet içerisinde zaten oldukça ünlü olan, Laguna, Orgasm ve Deep Throat renkleri bulunuyor. Ben zamanında Orgasm allığı kullanıp bitirmiştim. Tekrar görüşmek güzel oldu kendisiyle :) Şimdi renklere tekrar bir göz atalım!


Devotee: Çok güzel bir şampanya rengi, inci parlaklığında bir aydınlatıcı diyebilirim. İçerisinde sarı/altın renkli ışıltılar yok. Elimde başka aydınlatıcılar olduğundan çok sık kullanmadım ancak tozutmuyor, kaliteli ve şık bir şekilde aydınlık katıyor yüze, disko topuna çevirmiyor sizi :)

Laguna: Yukardaki fotoğrafa baktığınızda zaten paletin en çok kullanılan rengi olduğunu göreceksiniz. Kontur yapayım ben bugün dediğim zaman elimin en sık gittiği ürün bu oldu! İçerisinde sim yok, çook hafif bir ışıltı var. Bu bronzer gri/kahve tonlu olanlardan değil, nasıl söyleyim bronz renkte, bronz-kahve diyebilirim. Yüze anında bir sıcaklık katıyor.

Mistinguette: Paletteki bana en zor gelen renk nerdeyse hiç kullanmadım diyebilirim. Bu barbie/bebek pembesi olarak tanımlanabilir. Benim kafamda bu rengi kullanabilmem için anki Elf kızı gibi bir cilde sahip olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Böyle bembeyaz, mermer gibi. Görünüş itibariyle the Balm Down Boy allığa benziyor ama sadece bir fikir tabi :) Yan yana swatchlamak lazım :)

Deep Throat: Bu palette Laguna'dan sonra en sık  kullandığım ikinci renk oldu. Guy Bourdin koleksiyonuna teşekkür ediyorum ki beni Deep Throat gibi bir allıkla tanıştırdı. Biliyorsunuz ki, NARS allıkları çok pigmentli allıklar, ancak Deep Throat'ın o kadar yerinde bi pigmentasyonu ve ışıltısı var ki, hata yapmanıza izin vermeyen, benim gibi eli ağırlar için biçilmiş kaftan. Rengi için, içerisinde pembelik bulunan açık şeftali diyebilirim. Laguna ile beraber süper ikili oluyorlar :)

Orgasm: NARS allıklar içerisindeki ilk göz ağrım kendisi! Dünyada en çok satan allıkmış bu :) Doğrudur bence, Deep Throat'tan rengi bir tık daha koyu,  içerisinde Deep Throat'a göre bariz ışıltılar var. Renk için altın ışıltılı baskın bir şeftali diyebiliriz ;)

Goulue: İşte paletin ağır toplarından, tam bir kış rengi bence. Mürdüm, koyu pembe, pembe rujlarla mükemmel bir uyum yakalayan bir allık bu. Sanırım NARS - Sin rengine yakın bir renk. İçerisinde pembe - mürdümlük bulunan bir bordo-lila karışımı bir renk. (Nasıl saçmalarım belli değil)

Aşağıda renklerin kolumun iç kısmındaki duruşunu görebilirsiniz :)


Benim çok çok severek kullandığım, içime çok sinen bir palet oldu. NARS'ın yılbaşı koleksiyonlarını takip etmenizi öneririm, tek başına beğendiğiniz bir ürün bazen set içerisinde gelebiliyor. Fiyat olarak daha makul bir hale dönüşüyor. :)

Günün ikinci yazısını burada noktalıyorum.

Siz NARS allıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler..
xoxo

4 yorum:

  1. bende orgasm ve laguna varsı zaten o pembeyi ve aydınlatıcıyı da hiç sevmeyince almadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E zaten, Laguna ve Orgasm varsa ve diğer ikisi de sevilmediyse, alınmaz, iyi yapmışsın :) Bende Orgasm bitmişti, Laguna yoktu, diğerleri de yoktu kısaca komple beğendiğim için kaptım havada :)

      Sil
  2. Güzel bir palet canım yaz ve bahar ayları için ideal ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel, her mevsim severek kullanıyorum :)

      Sil