Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

2 Aralık 2012 Pazar

CHANEL MAT LUMIERE PUDRA FONDOTEN

Tekrar merhaba :)
Bu yazımın konusu, benim karma cildimin gün içindeki parlamasına engel olan adeta porselen bebek(?!) kıvamı veren çok sevdiğim pudra fondotenim Chanel Mat Lumiere Pudra Fondoten. Bendeki Aurora rengi.

Her zamanki şık siyah sade kabının yanısıra bilindik kadife kılıfı ürünleri çok zarif gösteriyor.


Bu fondoteni ben bu Şubat ayında aldım oldukça uzun bir zaman olduğu için logosu falan silindi. Az kapatıcılık isterseniz fırça ile daha çok kapatıcılık isterseniz sünger ile uygulayabilirsiniz. Ben sünger ile uyguluyorum, sabahları özellikle sıvı fondotenle uğraşmak istemediğimde çok çabuk cildime uygulayabiliyorum.

Aurora rengi aşağıdaki gibi (gün ışığında çektim fotoğrafları :))

Gördüğünüz üzere açık bir renk, ben koyu renk saçlı ve koyu kahverengi gözlü olmama rağmen ten rengim oldukça açık ancak ben ten rengimi bilmiyorum NC25-NC 30 falan diyemeyeceğim :((

Bu fondoten, cildimin gün içinde parlamasına engel oluyor ancak birkaç kere burun kenarlarında pul pul dökülmeye rastlamadım değil. Ancak suratımdan yağ fışkırmasındansa pullu burun kenarını tercih ederim!. Bu arada yanlış anlaşılmasın, cildi kurutup pul pul dökülmesine sebep olmuyor ben birkaç defa rastladım. Muhtemelen iyi nemlendiremedğim içindi.

Kapatıcılık hakkında fikir vermesi için aşağıdaki iki fotoğraf yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. İlk fotoğrafta damarlarım gözüküyor, ikincisinde büyük oranda kapanmış. Orta kapatıcılığa sahip, hafif, matlaştırıcı bir pudra fondoten kendisi. Ben severek kullanıyorum :) Tavsiye ederim, özellikle yağlı/karma cildiniz var ve gün içinde parlama sorunu yaşıyorsanız...
Fondotensiz, damarlarım meydanda :) H şeklinde dikkat ederseniz damarlar :)
Fondoten sürülmüş hali (sünger ile), damarlar daha az görünüyor :))

Bu fondoteni Sevil, Boyner,YKM, Sephora'da bulabilirsiniz. Ben Sevil'den Şubat ayında 140 TL'ye almıştım. Evet pahalı ne yazık ki ancak, uzun süre gidiyor ve parlamayı gerçekten ciddi ölçüde azaltıyor. Severek kullanıyorum.

Güzel Pazar'lar :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder