Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

21 Nisan 2015 Salı

Urban Decay І NAKED Far Paleti

Herkese Günaydın!

25 Nisan 2015 tarihinde Sephora mağazalarında nihayet Urban Decay ürünleri satışa çıkıyor.  :) Sürekli instagram satış hesapları olsun, başka bir takım satış platformları olsun, hepimiz bir şekilde edinmeye çalıştık bu markanın ürünlerini.

Ben de hazır Urban Decay ülkemize geliyorken, elimdeki far paletlerini incelemek istedim. İlki, ilk çıktığında oldukça ses getiren

Urban Decay - NAKED Palet
 İlk çıktığında bronz ve toprak tonlarıyla hepimizin aklını başından alan bu far paletinin bu kadar tutması üzerine, Urban Decay ardından NAKED 2 ve NAKED 3 paletlerini de piyasaya sürdü. Şimdi benim de bu markayla tanışmamı sağlayan, ve ilk Urban Decay ürünüm olan NAKED paletten bahsedelim :)

Öncelikle kabı! Neden bir far paletinin kabını, hiç temizlenmeyecek bir kadifemsi, kumaşımsı süet gibi yaparlar, anlaşılır gibi değil. İnanılmaz toz tutuyor, ve malesef temizlenmiyor. Yukarıda da toz içerisinde NAKED paletimi görebilirsiniz :) Mıknatıslı kapağı var, çantaya atmaya korkuyorum, gerçi hiç açıldığını duymadım, görmedim ama ben gene de çantama direk atamam. 

Bu far paletini bana arkadaşım 2012 yılında ya da 2011, tam hatırlayamıyorum, Amerika'dan getirmişti ve hediye olarak vermişti inanılmaz sevinmiştim! İçinde 12 adet doğal tonlarda far var. Palet genel olarak ışıltılı bir palet, sadece iki tane mat renk barındırıyor içerisinde, gerisi ışıltılı. Ama gözünüzü korkutmasın, günlük olarak kullanılamayacak, sizi disko topuna çevirecek kadar ışıltılı da değil. 

 Yukarıda gün ışığında çekilmiş ve hunharca kullanılmış halini, aşağıda ise flaşlı olarak çekilmiş ve daha nispeten yeniyken olan halini görebilirsiniz :) Flaşlı fotoğrafta ışıştılar direk belli oluyor zaten :)


Renklere geçelim, 
İlk altı renk, diğer renklere göre nispeten soft ve açık renkler. En çok kullandığım baştaki ilk iki renk :) Benim bütün far paletlerimde nedense en açık renkler ilk bitenler, heralde, kaş altı, tüm göz kapağı falan derken bol bol kullanıyorum diye :) 

Virgin: Soluk, ışıltılı bir bej rengi. Tüm göz kapağında kullanılabilecek bir renk. Paletteki en sık kullandığım renk :)

Sin: Tam bir kaş altı aydınlatıcısı! İçerisinde birazcık pembelik barındıran, ışıltılı bir şampanya rengi! Bu da sanırım paletteki ikinci sık kullandığım renk.

Naked: Adı üzerinde tam bir çıplak ten rengi, mat bej-kahve rengi olarak tanımlayabiliriz, yapısı tebeşirimsi değil. 

Sidecar: Işıltılı bir bronz-kahve rengi, paletteki en sevdiğim renklerden! :)

Buck: Bu da paletin ikinci ve son mat rengi olan, naked'dan bir tık daha koyu, koyu bir bej-kahve rengi. Göz kapağı dışına gölge amaçlı kullanıyorum veya crease bölgesine derinlik katmak için.

Half Baked: Bakırımsı bronz denmiş bu renk için ama bence bildiğiniz altın rengi bu, şakır şakır, özellikle yazları severek kullanıyorum bu rengi!

Aşağıda bu ilk altı farın swatchlarını görebilirsiniz: Tüm fotoğraflar gün ışığında çekildi.


Gelelim diğer altılıya, ilk altı fara göre nispeten daha koyu ve kendilerini tam olarak belli eden renkler bunlar!



Smog: Koyu bir bronz rengi bu, sanırım paletteki en sevmediğim renk bu, zira parça parça dökülen iri ışıltıları var, pek anlaşamıyoruz kendisiyle.

Darkhorse: Bronz yansımaları olan çikolata kahve rengi diyebiliriz,  sevdiğim renklerden, yine gölgelendirme amaçlı kullanıyorum.

Toasted: Işıltılı, içinde pembelik barındıran bir kahve rengi, tüm göz kapağına uyguluyorum bunu da, bunda da dökülme sorunu var malesef.

Hustle: Koyu mürdüm-kahve arası bir renk. En sevdiğim renklerden, tek başına kullanabiliyorum bunu da, elinizi hafif tutarsanız tam bir sür çık rengi! :)

Creep: Mavi-siyah olarak nitelendirebileceğimiz içerisinde gümüş ve mavi ince ışıltıları olan bir renk. Direk kirpik dibine uyguluyorum..

Gunmetal: Mavimsi bir gri rengi, bu da çok elimin gitmediği bir far paletteki. Aslında duo chrome denilen renkler gibi, ama ne bileyim, alışınca toprak tonlarına elim gitmiyor, grilere, mavilere.. :)

Aşağıda ise ikinci altılının swatchlarını görebilirsiniz :)

Farların yapıları, yumuşacık diyemem, çok yumuşak değiller yani bir Burberry tekli far ayarında bir yumuşaklık şu ana kadar hiçbir farda rastlamadım, pigmentasyonları harika, tozutma sorunu var, renklerden bazılarının, iri iri ışıltıları var ve göz altına dökülebiliyorlar. Bu paletle makyaj yapacaksanız, ten makyajınızdan önce yapın bence. 

Farların kalıcılığı muazzam. Gerçi ben tüm farların altına far bazı uyguluyorum ama, sabah 6'da yaptığım makyaj, iş çıkışı spora gidip spinning dersine girsem bile gözümde mıhlanmış olarak duruyor. Çok memnunum kalıcılıklarından.

Bahsetmeyi unuttuğum: Bu far paleti içerisinden bir de Primer Potion far bazı çıkıyordu, onu kullandım bitirdim, dolayısıyla fotoğraflarda yok, ancak Too Faced far bazı benim her zaman gönlümün birincisidir. Paletten bir de far fırçası çıkıyor, kılları sentetik. O da fotoğraflarda yok, ama onu da hala kullanıyorum, işe yaramaz bir fırça değil :)

Fiyatı şu an Amerika'da 54 $ olarak gözüküyor. Bakalım ülkemizde ne kadar fiyata satışa çıkacak, göreceğiz :) 

Siz ne düşünüyorsunuz Urban Decay hakkında? Bu paletten almayı düşünüyor musunuz? Yoksa var mı zaten? :)

Herkese Sevgiler...

2 yorum:

  1. 2 ve 3 var bende bunun dupe paletini almıştım o nedenle de hiç peşine düşmedim ama güzel bir palet seviyorum renklerini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi benim ilk göz ağrım :) Renkleri gerçekten çok kullanışlı, bende de Naked 2 ve Naked 3 var ama en az Naked 3 kullanıyorum, gözlerde toprak-bronz tonları sanırım daha çok beğeniyorum :)

      Sil