Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

17 Eylül 2016 Cumartesi

The Balm | the MANIZER SISTERS | Aydınlatıcı Paleti ve Küçük bir Not

Günaydın!

Huzurlu bir Alanya sabahında karşımda deniz manzarası ve yanımda kahvem eşliğinde yazılarıma başlıyorum :)

Dün öğrendiğime göre, burayı, yani bu blogu kayıtsız olarak takip eden de varmış. Kendilerine selam olsun! Bu blog benim kafamı dağıttığım, her ne kadar günlük hayatımda çok makyaj yapmasam da makyaj malzemelerini tanıttığım ve kendimce anlatmaya çalıştığım bir blog. Günlük yaşamın, iş hayatının verdiği sıkıntılarını ben kozmetik ürünlerin renkleri, desenleri ve ambalajlarıyla üzerimden atabiliyorum açıkçası. Kafam dağılıyor.

Yani aslında kimse zannetmesin kozmetik/makyaj üzerine yazılar yazan herkes boya küpü gibi dolaşıyor. Hayır tabi ki, 8 gündür Alanya'dayım. Yüzüme güneş kremi ve temizleyicilerden başka birşey sürmedim. 

İşe giderken sabah kalkış saatim 05.45 olunca o saatte insanları da ürkütmemek adına mutlaka göz makyajı yapıyorum, zira aynaya bakamıyorum :) 

Neyse bu bir savunma değildi, sadece yıllardır konuşmadığım, çocukluğumda en iyi arkadaş bildiğim ve saçma sapan çocukça eğlenceler için beni satan ve bu sebepten suratına bakmak istemediğim insanların beni buradan gizlice takip (stalk) etmeleri çok enteresan geldi. Ama aradan onca sene geçmiş olsa da, görüyorum ki hala aynı herşey, hiçbir şey değişmemiş. İnsan demek ki 30 küsür yaşına da gelse, boynunun üzerinde içi boş bir saksı taşımasından mütevellit hala aynı sığ hayatı yaşıyor. Kültürsüz, cahil, çocukça hareketler, boş bomboş. Zavallı ve bomboş bir hayatı olup bu yüzden hala gizli gizli başkalarının hayatlarını takip etmeye çalışan insanlara acıyorum.

Böyle minik sıkıcı bir girişten sonra yazının konusu olan aydınlatıcı paletine geri dönelim.


the Balm - The Manizer Sisters


the Balm markasının sanırım en ses getirmiş ürünüdür: Mary Lou-Manizer. Sarı tonlu ve indirim döneminde uygun fiyatlı sayılabilecek sanırım en sevilen aydınlatıcı :) the Balm, Mary-Lou'nun bu kadar sevilmesinden sonra, pembe-şeftali tonlu çok çok açık renkli tenlerde allık olarak kullanılabilecek Cindy-Lou Manizer aydınlatıcıyı piyasaya sürdü. Hatta ben Cindy ilk çıktığında hemen satın almıştım, çünkü kışın kireç beyazına dönüşen cildimde Cindy'i hem aydınlatıcı hem de allık olarak kullanma fikri çok cazip gelmişti. Daha koyu ve buğday tenliler için biçilmiş kaftan olan bronz/altın aydınlatıcı Betty-Lou hakkında ise zerre fikrim yoktu, gözüme çok koyu geldiğinden bakmamıştım hiç kendisine.

Elimde Mary-Lou da vardı ama nedense onu hiç kullanamıyordum. Ya kullanmayı beceremiyordum ya da fırça seçimimim yanlıştı.  Disko topu gibi dolaşmak istemediğimden elimden çıkarmıştım. Aradan zaman geçti ve the Balm, bu üç aydınlatıcının da bir arada daha makul boyutlarda bulunduğu aydınlatıcı paletini çıkardı.

Bu sefer fırça seçimi ya da  kullanım olarak biraz daha bilgi sahibi olduğumdan bu paleti alarak Mary Lou'ya bir şans daha vermek, Betty Lou'yu ise denemek istedim. İndirimsiz 65 TL olabilir palet. Emin değilim. Ya da indirimli fiyatı mıydı ? Hatırlayamıyorum.


Renklere yakından bakarsak, Mary-Lou açık tenliler için sarı/altın renkli bir aydınlatıcı
Cindy-Lou - yine açık tenliler için pembe/şeftali renkte bir aydınlatıcı
Betty-Lou ise koyu/buğday tenliler için bronz/altın bir aydınlatıcı.


Kolumun iç kısmındaki duruşları ise aşağıdaki gibi:

Mary-Lou ile artık daha iyi anlaşıyorum. Yelpaze şeklinde bir fırça ile uygulama yapıyorum. Elmacık kemiklerime ve kaş altına kullanıyorum. T bölgem yağlı olduğundan iyice o bölgelere dikkat çekmek istemiyorum. 

Cindy - Lou'yu ise zaten kullanıyordum. Yanaklarıma allık olarak. Siz daha koyu tenliyseniz aydınlatıcı etkisini alabilirsiniz üründen ve hatta far olarak bile kullanabilirsiniz.

Betty-Lou'nun bu kadar güzel çıkacağını ise tahmin etmemiştim. Yine de elinizi hafif tutmanızı öneririm. Ben bronzlaştığım zamanlarda kullanmaya başladım elmacık kemiklerimin üzerine allık gibi uyguladım ve nefis durdu. Hem sağlıklı hem bronz hem de ışıl ışıl bir görüntü verdi! :)

Kısaca sevdiğim bir palet oldu bu, seyahatlerde taşıması da oldukça kolay. Bence bu Becca'nn Jaclyn Hill iş birliği ile çıkardığı üçlü aydınlatıcı palete muadil olabilir :)

Siz ne düşünüyorsunuz bu palet hakkında?
Aydınlatıcılarla aranız nasıl?
Bu paletten sevdiğiniz/favoriniz olan bir aydınlatıcı var mı?

Sevgiler
xoxo

2 yorum:

  1. Elimde çok aydınlatıcı olduğundan bu paleti almamıştım; ama bence de çok güzel! Cindy Lou özellikle çok tatlı bir ton! Güle güle kullan :)
    Stalkerlar içinse, insanların gizli gizli başkasını takip edecek bir hayatı olması çok üzücü diyorum...
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stalkerları Allah bildiği gibi yapsın diyorum ne diyim :/ Ben de en çok Cindy Lou'yu seviyorum Başakcım :)

      Sil