Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

8 Nisan 2015 Çarşamba

NARS І Narsissist Dual Intensity Far Paleti

Merhaba herkese! :)

Baştan uyarmak isterim ki bol fotoğraflı bir yazı olacak, gerçi ben çok fotoğraflı yazıları daha çok seviyorum ama sıkılanlar için önceden belirtmek istedim!

Bugünün yazısı,almaya uzun süre direndiğim ve en sonunda Sephora'nın %20 indirimiyle sahip olduğum NARS'ın son çıkarmış olduğu 

NARS - Narsissist Dual Intensity Eyeshadow Palette




NARS, bu yeni far serisini çıkardığında  uzak durmuştum çok ışıltılı bir görünümü vardı farların ve uzunca bir süre standa gidip yakından incelememiştim. Sonra dayanamayıp Sephora'da incelemeye başladım. Ve sanırım elime yaklaşık 5 defa (farklı günlerde) alıp yerine koydum. En sonunda %20 indirime dayanamayıp satın aldım. Bana 160 TL'ye geldi. Normalde tekli satılan bu farların fiyatının 85 TL olduğu düşünülürse oldukça makul bir fiyata geliyor. Gerçi paletteki farların gramajı daha az ama sorun değil gene de daha karlı olduğu kesin :)


Yukarıda gördüğünüz üzere aynalı bir kapağı var paletin ve oldukça da sağlam. Fotoğraflarda göstermemişim ama içerisinden bir de far fırçası çıkıyor, kullandım ve kalitesini iyi buldum.

Palette 8 adet renk var. Bu sekiz rengin yedisi her zaman bulabileceğiniz renkler, sadece bir tanesi değil, o da üst sırada soldan üçüncü Ursa Major isimli bu palete özel çıkartılmış olan renk.



Farların renklerine gelirsek eğer, Europa:Açık pembe/somon şeftali karışımı bir renk olarak tanımlanabilir. Himalia: İçerisinde bronzluk olan açık bir kahve rengi. Ursa Major: Net bir kahverengi diyebiliriz. Subra: Patlıcan moru ve bordo karışımlı diyebileceğim bir kahve rengi. Andromeda: Kaş altını ve göz pınarlarını aydınlatmaya oldukça uygun bir bej/krem/ şampanya rengi, Lysithea: İçerisinde yeşil yansımaları olan bir metal grisi, Giove: Koyu bir mavi/lacivert ve Sycorax ise bildiğimiz ışıltılı bir siyah rengi.

Tüm farların yapıları oldukça yumuşak yapıları ise elimde iki tane orjinal boyutu olmasından mütevellit, orjinallerinin yapısını aratmayacak kadar güzel.

Aşağıdaki fotoğraf gündüz vakti, güneş palete vururken çekildi :) Hem renkleri aşağıdaki gibi birebir çıktı hem de içerisindeki ışıltılar çok iyi gözüküyor :)

Farların yapıları NARS'ın klasik farlarının yapısından daha farklı, daha yumuşak, daha kaygan bir yapıda ve içerdikleri ışıltılar sebebiyle gözlerinizde ışıl ışıl duruyorlar. Oldukça canlı gösteriyorlar gözleri. Bu farlar hem ıslak hem de kuru olarak kullanılabiliyorlar. Islak kullanımda tabi ki çok daha baskın bir şekilde veriyorlar renklerini ama ben ıslak kullanmayı sevmiyorum. Kuru kullanımda da pigmentasyon oldukça iyi.

Aşağıda dörder dörder yakın çekim yaptım hepsine :) Hemen altlarında da ilgili dörtlülerin kolumun içerisinde gösterilmiş swatchları var :)

İlk dörtlü açıkçası benim oldukça sık kullanabileceğim tonları içeriyor. Zaten sağ üst köşedeki Himalia isimli rengine daha palet çıkmadan evvel rengine aşık olup satın almıştım :)


Swatchlar aşağıdaki gibi, kuru olarak yapıldı. Ben  renklerini oldukça iyi verdiklerini düşünüyorum hem de yağ gibi yapıları var, gerçekten göz kapağınızda kayıyorlar. Pigmentasyon oldukça iyi, ışıltılar da zira öyle! :)


İkinci dörtlüde ise alttaki iki renk biraz düşündürücü renkler olsa da, özellikle yazın koyu maviyi güzel bir karıştırma fırçasıyla iyice dağıtarak, yedirerek kullanmayı düşünüyorum. Siyah olan ise kirpik diplerini belirginleştirmek adına biçilmiş kaftan :)


Swatchlarına baktığımızda ise, bu dörtlünün de pigmentasyonlarının oldukça iyi olduğunu görüyoruz! Ben oldukça sevdim bu paleti! :) 

Yine toplu bir gösterim :)



Ve toplu gösterim swatchlar :)

Bu paletle ilgili kafalara en çok takılan soru, hem fiyatı hem de orjinal tekli farlardaki o güzel yapının palette de sağlanıp sağlanamayacağı idi. Açıkçası fiyat çok cezbedici değil, ama farların yapıları tekli farlardakilerle aynı diyebilirim :)

Ben bu paleti çok sevdim, en çok da Himalia ve Ursa Major renklerini kullanıyorum.
Paleti MakyajTrendi sitesinden  200 TL'ye edinebilirsiniz :) Sizin bu serideki favori renkleriniz hangileri?

Sevgiler! :)

6 yorum:

  1. bir tek subra ve ursa major isimli renkleri beğeniyorum bu palette o nedenle almadım artık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 renk içinden iki tanesi beğeniliyorsa o para verilmez zaten :)

      Sil
  2. bu paleti bloglarda sık sık görüyorum. aslında denemek istiyorum ama 8 li far paletini 200 tl ye almam için her bir rengine aşık olmam lazım :) bu palet için verebileceğim en yüksek fiyat 80-100 tl arasıdır. renklerden sizin en çok kullandıklarınız benimde favori renklerim olur kesin (lysithea da fena değil) diğer renkleri pek beğenemedim. dokusu eminim mükemmeldir. en kısa zamanda test ederim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Evet bu kadar fazla para verilecekse paletteki her rengin sevilmesi gerekir bence de :) Sevgiler...

      Sil
  3. mrb renklerin hepsi şahane ;) bu arada banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim bu paleti gerçekten! :) Hemen blogunuza bakıyorum, görüşmek üzere :)

      Sil