Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

18 Eylül 2016 Pazar

Son Zamanlarda Neler Aldım | Yeniler ve Alınması Geç Kalınmış bir Karar

Günaydın!

Birçoğumuz yarın iş başı yapacak, okullarına başlayacak. Bir çoğumuz ise dönüş yolunda sanırım. Yarın için herkese kolaylıklar dilerim zira 19 Eylül hem işbaşı yapacaklar hem de okula başlayacaklar için sanırım zor bir gün olacak :// Benimse bir miktar daha vaktim var ve açıkçası kafamı dinliyorum. Blogumla ilgilenip kafamı dağıtıyorum.

Şimdi sürekli instagram hesabımda fotoğraflarını paylaştığım, yaklaşık son 4-5 aydır neler aldığımı ve akabinde aldığım kararı yazmak istedim.

30 Ağustos İndirimi'nden Alanya Konaklı Mega Mall AVM içerisine açılmış Watsons'tan neler aldığıma bakalım :) Yanlarına da almam gerçekten gerekli miydi değil miydi onları yazacağım :-D


Bergasol 20 SPF : Güneş Yağı :Alanya'ya birkaç kez geldim bu sene içerisinde ve bazı gelişlerim 3-4 günlük oldu. O 3-4 günlük zamanlarda sırt çantasıyla gelip uçak içinde sıvı kısıtlamasına takılmamak için burada kullanıp bırakmak için bir güneş yağı istiyordum. Bergasol 55 TL'ye inmişti. Denemek de istiyordum aldım. Bu gerekliydi. :-D

Nivea Yüz Temizleme Köpüğü (Normal-Karma Ciltler): 13.90 TL'ye düşmüştü. Yukarıdaki sebepten satın aldım. Gerekliydi. Alanya'daki evimizde kaldı hep zaten şu an 3/4 ü bitti :-D Güneş kremi sürekli yüzümde olduğundan mutlaka ama mutlaka yüz yıkama jeli ile temizlemem gerekiyor iyice arındırmak için.

Revlon Diamond Top Coat: 13 TL sanırım. İstanbul'da vardı evde, burada almamın bir alemi yoktu ama İstanbul'da bulamıyordum bazen performansından da memnun kalmıştım. O sebepten aldım ama nihai karar: gereksizdi :-D

Pastel 228 Oje : 3 TL. Tabi ki gereksizdi. Yağ yeşili oje çok sevsem de gereksizdi. 100 ün üzerinde ojem var. Saçmalık.

Rimmel London Ultra Shine Top Coat: Fiyatını hatırlamıyorum. Külliyen gereksizdi. İstanbul'da vardı parlaklık veren topcoatlar vs.

Rimmel Nail Base & Top Coat 5 in 1: Yazlıkta kalmasını istediğim bir oje altına sürebileceğim baz arıyordum o sebepten aldım. İstanbuldakiler de zaten azalıyordu. Gerekliydi diyebilirim :)

Rimmel London Kate Moss : 51 Muse Red Ruj: Tamamen gereksiz. Zaten kırmızı ruj kullanamıyorum ki doğru dürüst :/ 14 TL

Loreal Color Riche 630 Mat Ruj: Çok beğenerek aldım, kabul. Ama gereksizdi. 27 TL idi fiyatı.

Gliss Şampuan: Belli bir miktar alışverişe 5.99 TL ye battal boy bu şampuan veriliyordu. Bunu da aldım. Yazlıkta şampuan su gibi gidiyor zaten! Gerekliydi, diğer elimdeki şampuan azalıyordu. Ben gittiğimde annemler kullanır zaten ;)

Sephora Alışverişi

Estee Lauder Double Wear Kapatıcı ve Göz Çevresi Kremi: Mini Boy set. Göz Çevresi Kremi: 5 ml.  Kapatıcının gramajını hatırlamıyorum ama ufak o da. 29 TL. Bunu bilinçli aldım, yaşımdan mütevellit göz çevreme ekstra bakım yapıyorum. Gece için göz çevresi kremim yoktu karar verememiştim, geçiçi bir süre için bunu kullanmak istedim. Kapatıcıyı zaten önceden kullanmıştım, hatta blogda yazısı var. Gerekliydi diyebilirim!


 Temmuz : Ramazan Bayramı Watsons İndirimi Alışverişi:

Organik Coconut Water Şampuan: 26 TL indirimli fiyatı. Organix şampuanları seviyorum. Gerekliydi.

Colgate Optic White Diş Macunu ve Listerine Cool Mint Ağız Bakım Suyu: Gereklilerdi. Fiyatlarını hatırlamıyorum ama indirimdeydi bunlar da.

Deborah 02 Mat Kahverengi Ruj: GEREKSİZdi :( İradesizlik...

Flormar Sand Stone ve Lila Rengi Ojeler: GEREKSİZDİ :(((

True Spirit Kontur ve Kapatıcı Fırçalar: Tanesi 19.90 TL idi. Bunlar da GEREKSİZdi ://

Mayıs: Anneler Günü İndirimi


Yukarıdaki üç ürün:

Maybelline - Lash Sensational Maskara
Maybelline Master Contour Stick
Loreal Infallible Sculpt

hepsi tamamen meraktan alınmış gereksiz ürünler :(

Devam:


Blistex Dudak Onarıcı Lip Balm: Bundan 3 tane bitirdim, çok fazla dudak yiyip koparan bir insan olduğumdan gerekliydi!

Organix Şampuan Coconut Water: Gerekli. Sevip, sürekli kullandığım bir ürün, indirimde bulunca alıyorum.

Rival de Loop Oje: Tabi ki Gereksizdi.

L'oreal Nude Magique: Cushion Fondoten: Gereksizdi.

Blotterazzi: Benim gibi T bölgeniz gün içinde ne yaparsanız yapın yağlanıyor ve ağ emici kağıtlardan da bıktıysanız, Blotterazzi! gerekliydi. Fiyatını hatırlamıyorum.

Essence - Apricotta Far (Aydınlatıcı): Sırf meraktan alındı! Gereksiz.

Clarins - Göz Çevresi Maskesi: Gerekliydi. Haftada 1-2 kere kullanmak üzere bilinçli bir şekilde satın aldım! Severek de kullanıyorum. (140 TL civarı olabilir)

the Balm Trustworthy ve Sincere mat rujlar (Yeni Renkler): Gereksiz tabi ki, ama işte iradesizlik örneği! (Tanesi 35 TL idi indirimsiz)

Sephora Avokadolu Göz Çevresi Maskesi: Bunlardan bir sürü denedim, bitirdim ve de sevdim. Gereksiz diyemeyeceğim.


Blistex Happy Lips Strawberry & Mango Lip Balmlar! : GEREKSİZ. (Ama mis gibi kokuyorlar)

Karışık Alışveriş:

H&M Global Fusion Eye Pot: Aubergine Sheen ve My Two Cents: köpük/krem farlar : GEREKSİZ idi. Fiyatları tanesi 19 TL olabilir. Renkler malesef bir harika! :( :)

MAC - Hot Chocolate Ruj (Koleksiyon Ürünü): Karşı koyamadığım bir üründü. tabi ki gerekli değildi. 60 TL idi sanırım.

NYX - Kapatıcı: Denemek için öldüğümden dolayı alındı daha bekliyor sırasını! :/ Gerekli değildi en azından şimdilik. 22.90 TL

Essence Damlalıklı Oje Kurutucu: Gerekliydi. Su gibi içiyorum bunları da. 8 TL olabilir. 

the Balm - Doting ve Dedicated Likit Mat Rujlar: Tanesi 35 TL. Dedicated en sevdiğim oldu. Tabi ki gerekli değillerdi.

Victoria's Secret:
Heavenly ve Angel Gold Victoria's Secret vücut spreyleri, kampanyalıydı! İkisi 119 TL'ye geldi toplam 500 ml diye kendimi avuttum. Harika kokuyorlar ama gerekli değildi tabi ki bunlar da :/

Kiehl's

Ultra Light Daily UV Defense 50 SPF: Uzun zamandır yüzümü hayalete çevirmeyecek bir güneş ürünü bakıyordum, almış bulundum. Gerekliydi, yarısına geldim zaten. 140 TL civarı olabilir.

Powerful Strength Line Reducing Eye Brightening Concentrate: C vitaminli göz çevresi serumu, bunu da sample kullanıp beğendiğim için satın aldım. Bitmek üzere nerdeyse çok memnun kaldım. (165 TL olabilir, internet sitesinden kontrol edebilirsiniz)
Gerekliydi :-D

Şimdi gelelim Temmuz ortası aldığım karara!

Yukarıda okuduğunuz tüm bu alışverişlerin toplayıp çıkarsanız, %30'u gereklidir. Ciddi anlamda gereksiz bir kozmetik alışverişi yaptığımı elimdeki fişleri çöpe atarken farkettim! Ve artık bir dur deme kararı aldım, 1 ay boyunca hiçbirşey almadım ancak tabi ki bazı kaçamaklar ve bazen de bilerek bozduğum oldu bu kararı. Ancak indirim dönemlerinde hakikaten ihtiyacım yoksa Gratis ve Watsons'a girmiyorum. Gerek mağaza düzenlemeleri gerekse kampanyalarıyla bir diş macunu ihtiyacım varsa elimde iki ruj ve makyaj fırçasıyla kasaya yönelmekten bıktım çünkü.

Ruhum da sıkılmaya başladı artık, cüzdanımı da biraz rahatlatmak adına böyle bir karar aldım. Tabi ki yine kozmetik ve makyaj ürünleri ile yazılarıma devam edeceğim ama elimdekileri yazsam zaten bu blog 5 yıl kapanmaz :)

Umarım bu kararımı devam ettiririm, zira 1 hafta sonra bir Yunanistan tatilim olacak oraya da bütçe ayırdım! Ve eminim bunca ıvır zıvıra para dökmeseydim daha çok ayırabilirdim.

Sanırım kilit soru şu: Kozmetik mi? Tatil? Seyahat? Yeni yerler görmek mi? Benim cevabın ikincisi olduğu için aldım bu kararı biraz da!

Sevgili Pınar'ın bu konuyla ilgili uzun ve çok güzel bir yazısı var bloguna bakmanızı tavsiye ederim!

Herkese güzel bir gün dilerim!

Sevgiler!
xoxo


2 yorum:

  1. Ah ya, hepsini güle güle kullan ama evet, hepimiz ancak %30 gerekli alışveriş yapıyoruz (genel blogger camiasından bahsediyorum). Ben de "almayacağım" diye karar verip, canımın sıkkın olduğu dönemlerde sapıtırken buluyorum kendimi. Bakalım şimdi bir Porject Pan diye gaza geldim çünkü şu son indirim çılgınlığı döneminde aynen ben de ruhumun sıkıldığını hissettim. Yılbaşında planladığımız yurt dışı seyahati için daha çok bütçe ayırabilirim böylece belki... hepimize başarılar diliyorum :) Sevgiler!!
    NOT: Yılbaşında değerlendirmek üzere Clarins ve Sephora göz çevresei maskelerini not ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskelerden memnunum Başakcım :), çok güzel nem veriyorlar. Onun dışında kendime şu alışveriş konusunda çeki düzen vermem lazım gerçekten :/ Elimizdeki ürünlerin hakkını vererek kullansak iyi olacak! Başarılar hepimize! :)) :*

      Sil